USAs olümpianormi jahtiv Zirk kerkis kõrvalalal poodiumile

Postimees Sport
Copy
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: Jüri Melih

Eesti parim meesujuja Kregor Zirk startis täna USAs Chicagos toimuval kõrgetasemelisel võistlusel TYR Pro Swim Series ning pälvis tihedas konkurentsis poodiumikoha.

23-aastane Zirk tegi oma võistluste esimese stardi 200m vabaujumises. Eelujumises hooaja tippmargi 1.48,33 peale viinud ujuja kärpis finaalis enda tulemusest rohkem kui pool sekundit ja ajaga 1.47,63 saavutas kolmanda koha.

«Päris hea lahing konkurentidega ja hea sissejuhatus võistlustele,» sõnas Zirk peale finaalujumist, kus esikolmik mahtus 0,18 sekundi sisse. «Arvasin, et olen natuke kiirem, aga olen siiski rahul, sest see on minu parim aeg alates Tokyo olümpiamängudest. Pööretesse sisse minemised vajavad veel tööd, et seal on kindlasti ajaliselt varu, aga seekord nii.»

Pariisi olümpiamängude A-normatiiv on sel distantsil 1.46,26, mis on 0,16 sekundit aeglasem kui Zirki nimel olev rahvusrekord. «Pärast Tokyo mänge oleme suunanud oma fookuse rohkem 200m liblikujumise suunas ja vabaujumine on jäänud kõrvalalaks, aga suvisel MM-il võin seda normi uuesti rünnata,» selgitas Tom Rushtoni hoolealune pressiteates.

Järgmisena on Zirk vette hüppamas oma põhialal 200m liblikujumises, kus eelujumised peetakse Eesti aja järgi täna õhtul ja finaalid ööl vastu laupäeva. Eestlase isiklik rekord sel alal on mullu MM-il ujutud 1.55,62 ja olümpiamängude A-normatiiv 1.55,78.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles