NBA määras klubile Dončići pingile istutamise eest kopsaka trahvi

Karl Mihkel Eller
Copy
Luka Dončić.
Luka Dončić. Foto: Jerome Miron/USA Today Sports/Scanpix

Korvpalliliiga NBA määras Dallas Mavericksi klubile 675 000 euro suuruse trahvi selle eest, et nad jätsid põhiturniiri viimases mängus Chicago Bullsi vastu pingile mitmed põhimängijad, eesotsas Luka Dončići ja Kyle Irvingiga.

Hooaja eel üheks võimalikuks väärtuslikema mängija kandidaadiks peetud sloveeni Dončići koduklubi viimased kuud möödusid kohutavalt ning play-off’i ei pääsetud. Hooaja eelviimases mängus Chicago Bullsiga (kaotati 112:115) jäeti teine superstaar Irving ning lisaks veel neli mängumeest pingile. Neist kõigi vigastused olla niisugused, mis eeldaksid otsustavas heitluses kasvõi väikese panuse andmist.

Dončić mängis kohtumises vaid alguses 13 minutit, viskas 13 punkti ning rohkem peatreener Jason Kidd teda väljakule ei saatnud. Kiddi teatel oli tegemist mängu eel vastu võetud otsusega piirata Dončići mänguaega ning Irving ja veel neli meest üldse kõrvale jätta.

Nüüd on NBA teatanud, et Mavericks näitas üles soovi mängu kaotada, et seeläbi paranda oma võimalusi saada selle suve uute mängijate valikul ehk draftis parem positsioon. NBA asepresident Joe Dumars ütles, et Mavericksi tegevus vedas alt fänne ja korvpalliliigat üldiselt.

«Mavericks demonstreeris tegude ja avaldustega organisatsiooni soovi mäng kaotada, et parandada võimalusi säilitada oma 2023. aasta NBA drafti esimese ringi valik,» seisis NBA avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles