Esimene Euroopa riik teatas venelaste ja valgevenelaste boikoteerimisest (1)

Copy
Norrale on ainsa vehklemise olümpiamedali toonud Bartosz Piacecki (paremal). 2015. aastal tehtud fotol on tema vastaseks MMil eestlane Sten Priinits. Saatuse irooniana toimus MM kaheksa aastat tagasi Moskvas.
Norrale on ainsa vehklemise olümpiamedali toonud Bartosz Piacecki (paremal). 2015. aastal tehtud fotol on tema vastaseks MMil eestlane Sten Priinits. Saatuse irooniana toimus MM kaheksa aastat tagasi Moskvas. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/SCANPIX

Euroopa vehklejad on valjuhäälselt teatanud, et ei soovi Venemaa ja Valgevene rahvusvahelistele võistlustele lubamist. Rahvusvaheline vehklemisliit (FIE) on hoidnud kindlat joont, esimese Euroopa alaliiduna teatas Norra, et nad ei saada oma sportlasi turniiridele, kus on rajal agressorriikide esindajad.

Eelmisel nädalal avaldati Euroopa vehklemisliidu kodulehel Vana Maailma riikide vehklejate pöördumine, milles taunitakse Rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) soovitust lubada Venemaa ja Valgevene sportlased võistlustele tagasi.

Mitmed Euroopa riigid, näiteks Taani, Saksamaa, Soome, Prantsusmaa ja Poola on teatanud, et loobuvad FIE kalendrisse kuuluvate turniiride korraldamisest. Nendega liitus nüüd ka Norra, mis loobub Oslos toimuma pidanud karikaturniirist, kuid erinevalt eelnimetatutest on Norra esimene riik, mis kaasab boikotti sportlased.

Tegemist on märgilise sammuga, kuid Norra pole rahvusvahelises vehklemises suurriik. Olümpial on ajaloo jooksul võidetud üks medal, kui 2012. aasta Londoni mängudel tuli hõbedale Bartosz Piasecki. 2024. aasta Pariisi olümpial osalemiseks peaks Norra vehkleja(d) hüppama üle enese varju.

Tagasi üles