Vene tennisisti käitumine ajas vastase marru: ta on üks ebaausamaid mängijaid maailmas

Karl Mihkel Eller
Copy
Daniil Medvedev (vasakul) ja Alexander Zverev.
Daniil Medvedev (vasakul) ja Alexander Zverev. Foto: Charles Baus/Cal Sport Media/CSM/Scanpix

Venemaa tennisist Daniil Medvedev (ATP 5.) alistas neljapäeval Monte Carlo Mastersi turniiri kaheksandikfinaalis sakslase Alexander Zverevi (ATP 16.) 3:6, 7:5, 7:6. Viimane ei seedinud kaotust kergelt ning süüdistas venelast reeglite väänamises.

Zverevit ajas närvi turniiril kolmandat asetust omanud Medvedev otsus paluda kolmanda seti keskel kohtunikult tualetipausi. Varem oli Medvedev segasel põhjustel võtnud ära ühe tennisevõrgu posti ning pukikohtunik pidi tulema seda tagasi panema. Venelasele ei antud selle eest aga hoiatustki.

«Ta on üks ebaausamaid mängijaid maailmas. Ma võtan ausat mängu väga tõsiselt. Tema mitte. Ta teeb tualettpausi, kui seda ei tohiks enam lubada. On tuhat olukorda, kus ta märkab, et ma mängin temast paremini ja ta proovib iga kord mingeid vigureid.

Olen temas kui sportlases tõsiselt pettunud. Muidugi võib öelda, et ma ei tohiks lasta end sellistel asjadel häirida. See ei tohiks minuga juhtuda ja kogu asi on minu enda süü. Siiski arvan, et ausa mängu reeglite järgimine on oluline,» oli Zverev pärast matši pahur.

Medvedev ei jäänud vastust võlgu ja ütles, et mängib mõnikord ausa mängu põhimõtete piiri peal. «Mis asi sind (Zverevit – toim.) eile nii häiris? WC-paus? No ma tahtsin pissile minna,» ütles Medvedev Eurospordile

«Sasha elab oma maailmas. Vähemalt viis mängijat tulid mulle riietusruumi ütlema: «Daniil, miks sa alati nii ebaõiglane oled.» Kui ta kaotab, leiate alati kergesti 25 intervjuud, milles ta räägib igasuguseid kummalisi asju,» lisas Medvedev.

Monte Carlos veerandfinaali pääsenud Medvedev kaotas seal taanlasele Holger Runele (ATP 9.) 3:6, 4:6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles