Haaland jõudis teetähiseni, aga jätkab kindlalt olulisema rekordi kursil

Karl Mihkel Eller
Copy
Erling Haaland.
Erling Haaland. Foto: Lee Smith/REUTERS/Scanpix

Inglismaa jalgpalli meistriliigas võitis Manchester City täna 3:1 Leicesteri. City ründetäht Erling Haaland lõi kaks väravat ning on nüüd Premier League’i hooaja jooksul löönud 32 väravat. Sellega jõudis ta samale pulgale Mo Salah’iga, kes lõi sama palju väravaid 2017/18 hooajal. Kõigiaegade rekord on aga 34 väravat ning järelejäänud kaheksa vooruga purustab Haaland selle kerge vaevaga.

Liverpooli ründaja Salah’ on seni ainus mängija, kes suutnud Premier League’is lüüa 32 väravat, tingimustel, et liigasse on kuulunud 20 meeskonda. Kuni 1994/95 hooajani kuulus kõrgliigasse 22 meeskonda, mis tähendas nelja lisamängu hooaja kohta. Selle ajastu rekord on Alan Sheareri ja Andy Cole’i nimel, kes lõid 34 väravat.

Väravaterekord pole aga ainus, mille Haaland võib sel aastal ületada. 1995/96 hooajal sai Shearer hakkama vägitükiga, mida pole sellest ajast alates suudetud korrata – ta tegi hooaja jooksul viis kübaratrikki. Haalandil on kübratatrikke hetkel neli.

City on Premier League’is 30 mänguga teeninud 70 punkti ja on punktitabelis teine. Juhib Londoni Arsenal, kel on kolm punkti enam.

Järgmisel nädalal kohtub City Meistrite liiga veerandfinaali kordusmängus Müncheni Bayerniga. Saksamaale minnakse kindla seljatagusega, sest koduväljakul löödi Bayernile kolm väravat. Järgmisel laupäeval kohtutakse Inglismaa karikasarja poolfinaalis Sheffield Unitediga ning 26. aprillil võõrustatakse Premier Leauge’i liidrit Arsenali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles