Euroliiga määras legendaarsele klubile rekordtrahvi

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ateena Panathinaikosel on rasked ajad.
Ateena Panathinaikosel on rasked ajad. Foto: GEORGIA PANAGOPOULOU/EPA/Scanpix

Korvpalli Euroliiga teatas, et Ateena Panathinaikose klubi rikkus finantsilise ausa mängu reegleid. Kuulsat tiimi ootab kopsakas trahv.

Euroliiga summat ei avaldanud, ent erinevate Euroopa meediakanalite info kohaselt tuleb kreeklastel lauale käia minimaalselt 750 000 eurot. Kui teatud tingimusi täita ei suudeta, võib see kasvada miljonini. Igal juhul on tegemist sarja ajaloo suurima trahviga.

Lisaks võeti Panathinaikoselt kaks võitu. Tõsi, see suurt ei muutnud, 15. realt, 11 võidult pudeneti üheksale, 17-ndaks.

Karistuse juured ulatuvad mõne aasta taha. Eelkõige käib jutt n-ö koroonahooaegadest, 2019-2021, mil rahaliselt olid keerulised ajad kõigil.

Panathinaikos kuulub Euroliiga legendaarsemate klubide sekka. Kuue tiitliga jagatakse Tel Avivi Maccabiga kolmandat kohta. Enamat on suutnud vaid Moskva CSKA (8) ja Madridi Real (10).

Viimasel ajal pole aga Kreeka suurklubil hästi läinud. Viimati jõuti Euroliigas play-off'i 2019., Final Four'i aga 2012. aastal. Märtsis tehti viimase 17 hooaja negatiivne rekord, kodumängu Müncheni Bayerni vastu vaatas vaid 2340 silmapaari. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles