Breeni unistus võib postuumselt täituda

Postimees Sport
Copy
Kas Craig Breeni mälestuseks võiks tema kodukanti jõuda MM-etapp?
Kas Craig Breeni mälestuseks võiks tema kodukanti jõuda MM-etapp? Foto: IMAGO/Nikos Katikis/Scanpix

Neljapäeval hukkunud armastatud rallisõitja Craig Breeni jääb spordisõprade südamesse elama pikaks ajaks.

Lahkunute mälestamiseks on erinevaid võimalusi. Põhja-Iirimaa suurima ajalehe Belfast Telegraphi veergudel spekuleeritakse, et pärast pikka pausi võiks sinna piirkonda taas jõuda WRC-sarja etapp.

Suurbritannia poliitik ja parlamendi liige Ian Paisley usub, et see oleks parim viis Breenile austust avaldada. Tema arvates võiks Iirimaa ralli tuleval aastal kuuluda MM-kalendrisse.

See pole lihtsalt suusoojaks jutt. Breenil oli koduste võistlustega tugev side. 2010ndatel sai ta Iirimaa erinevalt etappidelt vajalikku karastust. Endine ralliäss ütles juba mõni aasta tagasi, et unistaks taas neil teedel kihutada. Aga nüüd kõige teravama tipuga.

«Kõik teavad, et lähen väga elevile, sest olen alati tahtnud siia MM-etappi. Olen kindel, et see peaks kalendrisse kuuluma,» ütles Breen 2020. aastal, kui algasid spekulatsioonid võimalikust WRC-rallist Põhja-Iirimaal.

«Meil on pakkuda nii palju: fännid, sobiv keskkond, ja mis peamine – head kiiruskatsed. Need teed on täiesti teisest maailmast. Olen alati pöördes, kui saan siin võidu sõita.»

Paisley, kes on tähtsates rollides ka Põhja-Iiri mootorispordiliidus, sõnutsi tuleks võimalust tõsiselt arutada. «Craig soovis väga siia MM-etappi. Ta unistas sellest juba vähemalt 2015. aastast, kui sellest esmakordselt vestlesime,» märkis poliitik.

Iirimaal on kõrgemail tasemel võidu sõideitud kahel korral. Nii 2007. kui ka 2009. aastal võitis MM-etapi Sebastien Loeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles