WRC promootor vihjas, et Rally Estonia võib pikemaks ajaks MM-kalendrist kaduda

Postimees Sport
Copy
Tänavu kuulub Rally Estonia MM-kalendrisse neljandat korda. Mis saab aga edasi?
Tänavu kuulub Rally Estonia MM-kalendrisse neljandat korda. Mis saab aga edasi? Foto: Eero Vabamägi

Autoralli MM-sarja 2024. aasta kalendrit veel koostatakse, ent kindlasti toimub üks etapp Lätis. Võib juhtuda, et tänavune Rally Estonia jääb WRC-sarjas üsna pikaks ajaks viimaseks.

Näib väga ebatõenäoline, et etapid toimuks ühel aastal nii Lätis kui ka Eestis. Siin-seal on spekuleeritud, et naabrid võiks kordamööda korraldada MM- ja EM-rallit. DirtFishi värskest loost aga selgub, et ninameeste strateegia plaani ei soosi.

«Sisse ja välja käimine pole eriti efektiivne,» ütles WRC promootor Simon Larkin. «Kõiki MM-etappe korraldatakse professionaalselt, kaasatud on palju täiskohaga töötajaid. Kuidas tagada kvaliteeti, kui igal aastal tipptasemel võistlust ei tehta?»

Ta lisas: «Ma ei näe, et see [roteerimine] võiks saada tavaks. Aga kui seame paika pikemad sihid ja strateegia, saaksime asju paremini planeerida.»

Tulevaks hooajaks on eesmärk kokku saada 14 etapiga MM-sari. Lisaks Lätile räägitakse tõsiselt ka USA rallist. Laual on ka näiteks Poola või mõne teise heal tasemel EM-võistlusi korraldava riigi kandidatuur.

Meenutame, et ka Rally Estonia korraldajatele pakuti võimalust veel vähemalt neljaks aastaks WRC-sarja jääda. Ent sellele ei leitud piisavalt kiiresti rahalist katet.

Tänavu kihutatakse Eesti teedel võidu 20.-23. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles