Koju naasev Jasikevicius: armastan Žalgirist 6. eluaastast, aga nüüd on nad mu rivaalid

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Šarunas Jasikevicius tüürib 2020. aastast Barcelona meeskonda.
Šarunas Jasikevicius tüürib 2020. aastast Barcelona meeskonda. Foto: Fabrizio Bertani/ZUMA Press Wire/Scanpix

Korvpalli Euroliiga vaat et intrigeerivaimas veerandfinaalis kohtuvad põhiturniiri teisena lõpetanud Barcelona ja viimasena play-off'i lipsanud Kaunase Žalgiris.

Tõsi, Hispaania suurklubi on kolme võiduni peetava seeria eel favoriit. Aga mängu tulevad mitmed nüansid. Barcelona peatreenerina töötab Šarunas Jasikevicius, kes lõpetas eduka mängijakarjääri Žalgirises ja tüüris pealikuna tiimi 2018. aastal Euroliiga kolmanda kohani.

«Žalgiris on Euroliiga kõige tugevama iseloomuga tiim. Hooaja alguses ei uskunud keegi, et nad jõuavad play-off'i,» arutles Jasikevicius. 

«Nad mängisid hooaja esimeses pooles väga hästi, aga jäid siis ilma Keenan Evansist. Paljud kaotasid võistkonda usu. Aga nad kohanesid, näitasid iseloomu ja suutsid fännide vankumatu toega mänge võita.»

Hinnatud treener rõhutab, et 34 mänguvooru järel pole õnnel suurt rolli. Leedu korvpalli au ja uhkus lõpetas põhiturniiri väljateenitult seitsmendana.

«Olen nende üle väga õnnelik. Armastan Žalgirist 6. eluaastast saati. Aga nüüd on nad minu rivaalid ning nende vastu pole meeldiv mängida,» tõdes Jasikevicius.

Veerandfinaalid algavad 25. aprillil. Teisipäeval mängivad Monaco vs. Tel Avivi Maccabi ja Madridi Real vs. Belgradi Partizan. Kolmapäeval peetakse lisaks Barcelona ja Žalgirise matšile Piraeuse Olympiacose ning Istanbuli Fenerbahce avalahing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles