Sébastien Loeb naaseb täiskoormusega MM-sarja

Karl Mihkel Eller
Copy
Guerlain Chicherit (vasakul) ja Sébastien Loeb.
Guerlain Chicherit (vasakul) ja Sébastien Loeb. Foto: Red Bull Content Pool

Üheksakordne autoralli maailmameister Sébastien Loeb kinnitas esmaspäeval, et naaseb täiskoormusega rallikrossi MM-sarja. Aastatel 2016-2018 MM-karussellis osalenud 49-aastase prantslase nimel on seni üks etapivõit.

Loeb hakkab sõitma Special ONE Racing ridades, meeskonna teises autos istub kaasmaalane Guerlain Chicherit, kes on aastaid võistelnud maastikurallidel ja rallikrossi MM-sarjas, kuid on tulnud ka mägisuusatamises, täpsemalt freeriding’us neljakordseks maailmameistriks.

Kui varasemalt keeras Loeb rallikrossi MM-sarjas Peugeot’i rooli, siis nüüd istub ta ikoonilise Lancia Delta rooli, mis valitses 1980ndate lõpus ja 1990ndate alguses WRC-sarja. Tänapäevane mudel meenutab välimuselt legendaarset ralliautot, kuid on täiselektriline.

Sébastien Loeb aprillis Lancia Delta Evo-e RX-autot testimas.
Sébastien Loeb aprillis Lancia Delta Evo-e RX-autot testimas. Foto: Red Bull Content Pool

«Ma olen põlvkonnast, kes kasvas Lancia Deltasid ralliradadel vaadates. Loomulikult on mul selle auto suhtes nõrkus. Aga kui Guerlain minuga esimest korda MM-sarja programmist rääkis, arvasin, et ta on hull!

Proovisin autot detsembris ja mulle väga meeldisid auto dünaamilised omadused. Usun sellesse projekti väga ja ma ei jõua ära oodata, millal saan selle autoga üle maailma võistlema hakata,» ütles Loeb pressiteates.

Meeskonna teine sõitja Guerlain Chicherit on ka tiimi üks asutajatest. Ta oli osaline sama Lancia MM-debüüdis 2022. aastal ja sai Saksamaa etapil üheksanda koha. Kokku on Cicheritil rallikrossi MM-sarjas tehtud üle 40 stardi.

Tänavune rallikrossi MM-sari algab 3.-4. juunil Portugalis Montalegres, kokku on hooaja jooksul kümme etappi. Lisaks traditsioonilistele etappidele Norras, Rootsis, Ühendkuningriigis, Belgias ja Saksamaal võisteldakse oktoobris Lõuna-Aafrikas ja hooaeg lõpeb novembris Hongkongis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles