Maailmameister Solberg istub taas ralliautosse

Karl Mihkel Eller
Copy
Petter Solberg 2006. aastal Tallinnas.
Petter Solberg 2006. aastal Tallinnas. Foto: Raigo Pajula / PM / Scanpix Baltics

2003. aasta autoralli maailmameister Petter Solberg teatas, et istub mais taas ralliautosse ja osaleb Lõuna-Aafrikas mäkketõusu võistlusel.

Solbergi istumise all on Volkswagen Polo R Supercar, millega ta on osalenud ka rallikrossi MM-sarjas, kus tuli 2014. ja 2015. aastal maailmameistriks. 48-aastane norralane osaleb Simola Hillclimbi nime kandval võistlusel Volkswageni soovil.

«Selle autoga sõitmine paneb mind alati naeratama. Kui Volkswagen minult selle võistluse kohta küsis, oli mul väga hea meel. Mulle meeldib mäkketõusu formaat. Rada on muidugi lühike, aga räägitu põhjal on see kõva võistlus. Kuulu järgi on võimalikud kiirused kuni 260 km/h,» resümeeris Solberg, vahendas rallit.fi.

Knysna linnas 1,9-kilomeetrisel rajal toimuv võistlus peetakse 4.–7. maini. «Rajarekord tundub olevat umbes 35 sekundit. Nii et see saab olema lõbus,» ütles Solberg, kellele pole mäkketõusu võistlus midagi uut, sest ta on sel alal ka Norras tiitleid võitnud.

«Karjääri alguses tegin neid palju. Mulle meeldib see formaat ja naudin alati väljakutseid. Samuti on tore meenutada aegu imelise Polo R Supercari rooli taga,» lisas norralane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles