FIA ja WRC-sari tegid Breenile suure austusavalduse

Christopher Krutto
Copy
Craig Breen Rootsi rallil.
Craig Breen Rootsi rallil. Foto: Hyundai Motorsport

Möödunud neljapäeval hukkus traagilises avariis Hyundai rallitiimi sõitja Craig Breen. Nüüd otsustati tema võistlusnumber erru saata.

Breen sõitis 2019. aastast alates WRC-sarjas numbriga 42 ja jätkas sellega kuni oma elutee traagilise lõpuni.

Nüüd kirjutab portaal Motorsport.com, et Rahvusvaheline Autoliit (FIA) ja WRC-sari on teinud ühise otsuse, et number 42 saadetakse selle hooaja lõpuni erru.

Kuigi algselt oli õhus ka võimalus, et Hyundai rallimeeskond jätab Horvaatia ralli vahele, siis eile kinnitati, et hooaja neljandal MM-etapil ollakse stardis.

Hyundai andis pressiteates mõista, et Horvaatia rallil osaletakse kahe autoga. Kolmandat autot, milles pidi istuma Horvaatias testisõidul traagilises õnnetuses elu kaotanud Breen, ei kasutata.

Otsus osalemise osas tehti pärast arutelu nii Craig Breeni perekonnaga, tema kaardilugeja James Fultoniga kui ka Hyundai meeskonnaliikmetega.

Breeni perekond ja Fulton kinnitasid, et nende sooviks oleks Hyundai osalemine Horvaatias just Craig Breeni auks. Hyundai meeskonnas stardivad nõnda ekipaažid Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe ja Esapekka Lappi/Janne Ferm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles