FOTOD ⟩ Uskumatu lugu: petisest mees osales räpase trikiga naiste malevõistlusel

Christopher Krutto
Copy
Maleturniir. Pilt on illustratiivne
Maleturniir. Pilt on illustratiivne Foto: IMAGO/MIS/Scanpix

Keenia pealinnas Nairobis peetud naiste malevõistlusel leidis aset häbiväärne juhtum, kui osalejate hulka sattus ka üks mees.

445 osalisega turniiril esitles üks võistlejatest ennast Millicent Awourina, kuid see ei olnud tema päris identiteet. Nimelt kandis petis nikaabi ehk moslemikultuuris levinud riiet, mis katab naise näo täielikult.

Keenia maleföderatsiooni sekretär John Mukabi rääkis, et petis tekitas teistes varakult kahtlusi. Tal oli kristlasele omane nimi, kuid moslemi riietus. Lisaks käitus ta kummaliselt ning kohtunikud panid tähele, et tema füüsis on tavapärasest maskuliinsem. Ometi ei olnud neil kindlaid tõendeid.

Nii saigi petis võistelda turniiril neli päeva ning jõudis neljandasse ringi, kus lõpuks kaotas. Seejärel saadi talle ka jälile.

«Kohtunikepaneeli kuulunud naine saatis teda tualettruumi, kus palus näokatte eemaldada. Siis tunnistas isik kohe üles, et on mees. Ta väitis, et käitus nii rahaliste probleemide tõttu,» kirjeldas Mukabi.

Maleturniiril jagati rahalisi auhindu kümnele paremale ning võitjale määratud summa oli 500 000 Keenia šillingit ehk peaaegu 3400 eurot.

Nüüd ähvardab Nairobi ülikoolis õppivat petist mitmeaastane võistluskeeld.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles