Ukraina tipptennisist agressorriikide sportlastest: ma ei tea ühtegi ukrainlannat, kes suhtleks venelannadega normaalselt

Christopher Krutto
Copy
Marta Kostjuk.
Marta Kostjuk. Foto: Umit Bektas/Reuters/Scanpix

Ukraina tennise teine reket Marta Kostjuk (WTA 38.) tunnistas, et ei ole pärast sõja puhkemist venelannadest konkurentidega sisuliselt üldse suhelnud.

Venemaa tungis möödunud aasta 24. veebruaril Ukrainasse ning verine sõda jätkub endiselt. Kuigi paljud spordialaliidud on keelanud Venemaa sportlastel rahvusvahelistel võistlustel osalemise, siis tennises said agressorriikide sportlased rahuliku südamega edasi võistelda.

«Osad mõtlevad, miks me neile ei naerata. «Me ei teinud midagi valesti,» ütlevad nad. Nad ei ütle midagi halvasti, aga ei ütle hästi ka,» vahendab ua.tribuna.com Kostjuki sõnu.

«Ma ei tea mitte ühtegi ukrainlannat, kes suhtleks normaalselt Venemaa tennisistidega. Ma võin neile öelda vaid tere. Pinge on tohutu, sest keegi ei püüa seda leevendada,» lisas 20-aastane tennisist.

Kostjuk on agressorriikide esindajate rahvusvahelistel võistlustel osalemise osas oma meelsust selgelt väljendanud. Näiteks märtsis peetud WTA 1000 turniiril Miamis ei surunud ta pärast kaotust venelanna Anastasia Potapova kätt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles