USA massitulistamises hukkus andekas noorsportlane, kes päästis viimase teona õe elu

Christopher Krutto
Copy
Politseinikud Dadeville'i massitulistamise sündmuskohal.
Politseinikud Dadeville'i massitulistamise sündmuskohal. Foto: Elizabeth White/AP/Scanpix

USA spordiüldsus on leinas, sest massitulistamises hukkus talendikas ameerika jalgpallur Phil Dowdell.

USA telekanal WRBL-TV teatas, et Dowdell viibis laupäeval Alabama osariigis asuvas Dadeville’i linnas oma õe 16. sünnipäeval, kuid ühel hetkel tekkis seal vaidlus, sest väidetavalt oli ühel külalisel kaasas relv.

Kuigi kõikidel relvaga peol viibinutel paluti lahkuda, siis sellele käsklusele nad ei allunud ning mõni minut hiljem kõlasid lasud.

Traagilises tulistamises hukkus neli inimest – kõik teismelised – ja viga sai veel 28 inimest. Üheks hukkunuks oli Dowdell, keda peeti Alabama osariigi üheks talendikamaks ameerika jalgpalluriks. Kõigest mõni nädal varem oli ta teeninud stipendiumi Jacksonville State’i ülikoolis.

Kusjuures 18-aastase Dowdelli viimaseks teoks jäi oma noorema õe Alexise elu päästmine. Nimelt surus Dowdell oma õe tulistamise puhkedes maha pikali, mis ilmselt päästis ta elu.

Phil Dodwell (paremal) koos oma pereliikmetega.
Phil Dodwell (paremal) koos oma pereliikmetega. Foto: AP/Scanpix

«Ta oli kooli parim sportlane. Peame nüüd palvetama, muud valikut pole. Siin keskkoolis on kõik väga lähedased, nagu pere,» kirjeldas Dadeville’i keskkooli abitreener Michael Taylor.

Dadeville’i massitulistamise järel võttis sõna ka USA president Joe Biden. «Mis on saanud meie riigist, kui lapsed ei saa sünnipäevapeole ilma hirmuta minna? Kui vanemad peavad muretsema iga kord, kui nende lapsed lähevad kooli, kinno või parki,» ütles Biden.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles