Kliimaaktivistid ründavad sporti, sest sport ründab kliimat

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Ennast väravapostide külge aheldavad kliimaaktivistid ei tegutse ainult Suurbritannias. Pilt pärineb Saksamaa jalgpalli kõrgliigast
Ennast väravapostide külge aheldavad kliimaaktivistid ei tegutse ainult Suurbritannias. Pilt pärineb Saksamaa jalgpalli kõrgliigast Foto: IMAGO / Armando BABANI

Mis ühendab Hollandi maalikunstnikku Vincent van Goghi, Inglismaa snuukrimängijat Robert Milkinsit, Lõuna-Korea jalgpallurit Heung-min Soni ja Hispaania vormelisõitjat Fernando Alonsot? Nad kõik on langenud ühel või teisel viisil kliimaaktivistide rünnakute ohvriks.

Jutt ei käi mõistagi vägivaldsetest aktsioonidest – kuigi mõni ettevõtmine võinuks asjaolude valel kokkulangemisel endaga kaasa tuua hirmsaid tagajärgi –, vaid sammudest, millega kliimaaktivistid on üritanud juhtida laiema üldsuse tähelepanu probleemsetele teemadele.

Olgu need siis midagi ülemaailmset, näiteks kliimasoojenemine ja planeet Maa hääbumine, või pealtnäha kitsamat, näiteks kohaliku valitsuse otsus jätkata uute naftapuurtornide rajamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles