Venemaa rahadega sidunud hokimehed jäävad MMilt eemale (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tšehhi rahvuskoondis jäi ilma kahest põhimängijast.
Tšehhi rahvuskoondis jäi ilma kahest põhimängijast. Foto: Grigory Sysoev / Sputnik / Scanpix

Mitmes Euroopa riigis on Ukraina sõja taustal kehtestatud reeglid, mis keelavad koondises mängida sportlastel, kes teenivad elatist Venemaal. Nõnda ka Tšehhi hokikoondises, kust jäid välja mehed, kes sõlmisid kevadel KHLi meeskondadega lepingud.

Tšehhi hokikoondise peatreener Kari Jalonen pidi langetama raske otsuse ja jätma MMiks valmistuvast koosseisust välja põhimeesteks olnud David Sklenicka ja Lukaš Kloki. Mõlemad mehed kandsid veel sel hooajal Tšehhi koondise mänguvormi, ent edaspidi mitte.

Nimel sõlmisid mõlemad mehed lepingud KHLis mängivate meeskondadega. Sklenicka esindab järgmisel hooajal Astana Barysi meeskonda ning Klok siirdus tagasi Nižnekamski Neftehimikusse. Meeste lepingud hakkavad kehtima alates 1. maist.

Tšehhi jäähokiliit andis juba varasemalt teada, et mängijad, kes on seotud Venemaa rahadega, pole koondisesse oodatud. Jaloneni teatel pole teada, miks mehed sellist teed otsustasid käia, sest tänavu mängisid nad korralikult nii Rootsi kui ka Šveitsi kõrgliigades.

Sklenicka võitis möödunud aastal Tšehhi koondisega MMil pronksmedalid. Klok esindas enda kodumaad Pekingi olümpiamängudel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles