Kaitse lukku keeranud Tartu pani taas põhimeheta mänginud Keila kindlalt paika

Postimees Sport
Copy
Tartu Ülikool Maks & Moorits.
Tartu Ülikool Maks & Moorits. Foto: Tairo Lutter

Eesti meistrivõistluste veerandfinaalseerias Tartu Ülikool Maks & Moorits ning Keila KK vahel peeti teine mäng Keilas. Tartlased suutsid mängu kolmanda veerandaja enda kasuks pöörata ja võitsid lõpuks mängu 83:61.

Keila Tervisekeskusesse kogunes mängu vaatama üle 6oo inimese, nende seas ka mõnikümmend Tartu fänni. Mängu esimene pool kulges tasavägiselt ja pigem kodumeeskonna juhtimisel. Ilma oma põhitsentri Matej Radunicita mänginud Keila hoidis eduseisu peamiselt tänu Andrii Mõronenko punktidele ja agressiivsele kaitsemängule. Avaveerandi lõpetasid tartlased 10:0 spurdiga ja juhtis perioodi lõpuks 23:21. Teisel veerandil hoidis kodumeeskond veel eduseisu, aga järjest enam hakkasid kummitama vigade probleem. Poolajapausiks juhtis Keila 43:42.

Teist poolaega alustasid tartlased oluliselt resultatiivsemalt. Ty Gordon lõi teravust ja veerandi keskel oli kätte võidetud 52:47 edu. Tagamängija Gordon pani gaasi veelgi juurde ja viskas järjest üheksa punkti. See andis hea tunde ka teistele meeskonna mängijatele ja Tartu venitas suurde sammudega vahet suuremaks. Kolmanda veerandi lõpuks oli eduseis juba 69:53.

Neljandal veerandil kodumeeskond enam uut käiku ei suutnud leida ja Tartu oma kätte võidetud eduseisu käest ei lasknud. Lõpuvile kõlades näitas tabloo Tartu 83:61 võitu ja sellega mindi seeriat 2:0 juhtima.

Ligi 25 minutiga kogus Dontarius James 18 punkt ja 10 lauapalli ning efektiivsusnäitaja 27. Ty Gordon ja Leemet Böckler lisasid mõlemad 19 punkti ja viis lauapalli, Gordon andis lisaks ka viis korvisöötu.

Keila parimana sai Andrii Mõronenko kirja 16 punkti ja kuus lauapalli. Maricis Vitols viskas 14 punkti ja andis seitse korvisöötu ning Kristen Kasemets 13 punkti.

Tartu Ülikool Maks & Moorits peatreeneri Nikolajs Mazursi hinnangul leiti kannatlikult oma kohad üles. «Esimeses mängus lubati agressiivset kaitset, aga täna vilistati vead ära ja nad ei saanud mängida nii agressiivselt. Suutsime leida kaitses kindluse ja lauavõitlust kontrollida. Ootasime oma hetked kannatlikult ära ja leidsime õiged lahendused. Sellised lärmakad mängud ja rivaalitsemine on kogu korvpallile väga hea ja tõmbab inimesi selle mängu juurde. Mõlemad meeskonnad tahavad võita ja kasutavad kõiki vahendeid. Pühapäevase mängu osas peame hoidma keskendumist ja jälgima, et kõik tajuksid iga rünnaku, mänguminuti ja mängu olulisust,» sõnas Mazurs.

Kolme võiduni peetava veerandfinaalseeria kolmas mäng peetakse Tartus pühapäeval, 23. aprillil kell 16.00. Vajadusel neljas mäng Keilas ja viies taas Tartus. Paari võitja läheb kokku Pärnu Sadama ning AVIS UTILITAS Rapla seeria võitjaga, mille seis on hetkel viigis 1:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles