Meistrite liiga ⟩ Real kukutas Chelsea mõneks ajaks Meistrite liigast, Itaalia «kodusõda» lõppes üllatusega

Karl-Joosep Küngas
Copy
Madridi Real jõudis 11. korda viimase 13 aasta jooksul Meistrite liigas poolfinaali.
Madridi Real jõudis 11. korda viimase 13 aasta jooksul Meistrite liigas poolfinaali. Foto: IMAGO/Nigel Keene/SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liigas selgusid esimesed poolfinalistid. Koha nelja parema hulgas tagasid nii valitsev meister Madridi Real kui ka Itaalia hiid AC Milan.

Londoni Chelsea – Madridi Real 0:2 (58., 80. Rodrygo) (kokkuvõttes 4:0 võit Madridi Realile)

Tõeliste Euroopa jalgpalli gigantide duelli korduskohtumine Inglismaal algas seisust, kus Realil oli kasutada kodumängust 2:0 võit. Chelsea pakkus siiski hooaja ühe parema partii ja omas mitmeid võimalusi juhtväravaks.

Nii avapoolajal kui ka teise 45 minuti jooksul tekkisid parimad võimalused Chelsea kasuks skoorimisel N'Golo Kantel, ent prantslane ei suutnud nahkkera väravasse toimetada. Üha uljamalt rünnakule suundunud Inglismaa tippklubi karistati ikkagi üsna lihtsalt ära ja seda Reali ääremängija Rodrygo poolt.

Nõnda jõudis Real viimase 13 aasta jooksul 11. korda vähemalt poolfinaali. Seal tuleb neil vastamisi minna Mancester City või Müncheni Bayerniga. Selles paaris selgub lõplik saatus kolmapäeval. Pärast avamängu hoiab City 3:0 eduseisu.

Londoni Chelsea jättis Meistrite liigaga vähemalt aastaks hüvasti. Nende ainus lootus oli võita tänavu ihaldatud võidutrofee, sest Inglismaa kõrgliigas hoitakse alles 11. kohta ja Meistrite liigasse koha tagamine on ainult teoreetiline.

Napoli – AC Milan 1:1 (90.+3. Victor Osimhen – 43. Olivier Giroud) (Kokkuvõttes 2:1 võit AC Milanile)

Selles paaris omas favoriidikoormat Itaalia kõrgliigat täielikult valitsevat Napolit, ent selle raskusega ei tuldud toime. Kui avamäng lõppes üllatuslikult AC Milani 1:0 võiduga, siis Napolis lõppes kohtumine 1:1 viigiga, mis sobis täielikult väikesele autsaiderile.

Kohtumise esimese värava eest hoolitses Prantsusmaa koondise läbi aegade edukaim väravakütt Olivier Giroud, kes avas mänguskoori 43. minutil. Seejuures oli prantslane eksinud 22. minutil penaltil.

Napolil oli võimalus enda eurohooaja päästmiseks. Kohtumise kolmandal üleminutil suutis viigiväravani jõuda Napoli suurim väravakütt Victor Osimhen, ent see võinuks olla ka päästev teine värav. See jäi siiski olemata, kuna Napoli 22-aastane tähtmängija Khvicha Kvaratskhelia ei suutnud realiseerida penaltit, mille Mike Maignan tõrjus.

AC Milan lõpetas sellega 16 aastat kestnud ootuse Meistrite liiga poolfinaalist. Viimati jõudis Itaalia hiid nõnda kaugele 2007. aastal, kui võidukarikas pea kohale tõsteti. Poolfinaalis läheb AC Milan vastamisi Milano Interi või Lissaboni Benficaga. Selles paaris hoiab Inter pärast avamängu 2:0 eduseisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles