Insener meenutas Breeni: siis me sõitsime Eestis, selle kohutava autoga

Christopher Krutto
Copy
Craig Breen 2019. aasta Rally Estonial.
Craig Breen 2019. aasta Rally Estonial. Foto: Paul Poderat/ Lõuna-Eesti Postimees

Rallimaailm mälestab endiselt möödunud neljapäeval traagiliselt hukkunud Craig Breeni ja nüüd võttis sõna Hyundai rallitiimi insener Jordi Riba Sardans, kes postitas südamliku järelhüüde.

Breen hukkus Horvaatia ralli eel toimunud testil, kui kandis Hyundai i20 N Rally1-ga teelt välja ja tabas puitaeda. Ametlikult pole tema surmapõhjust veel välja kuulutatud ja kohalikud ametivõimud uurivad juhtunu asjaolusid.

«Kallis Craig, kurbus ja tühjus on defineerinud viimaseid päevi, aga ma eelistan vaadata ajas tagasi ja meenutada, kui sa istusid vaikselt töökoja nurgas, ühel 2019. aasta suvisel päeval.

Mõned päevad hiljem läksime Soome testima ja kui sa poseerisid piltide jaoks fokusseeritult, siis mõne minuti pärast oli su suu naeru täis – olid tagasi WRC-atuo roolis, sinu õnnelikus kohas. Siis tegime koos promotsiooniürituse Eestis, selle kohutava turundusautoga, aga sa surusid, nautisid ja naersid, küsisid lihtsalt rohkem jõudu,» meenutas Sardans 2019. aasta Rally Estoniat, mis oli ühtlasi ka WRC promotsiooniralli.

«Sa olid alati nii tänulik asjade eest, mis meie jaoks olid tavalised, aga sa ei unustanud kunagi kedagi enda ümber tänada, olid alati valmis rääkima, alati valmis nalja viskama.

Kuidagi valisid sa alati kõige keerulisemad võistlused, kus särada ja panna maailmameistrid higistama: Soome, Eesti, Rootsi, Monte Carlo, Wales, Ieper… need võistlused jäävad igaveseks meie mälestustesse. Asjaoludest hoolimata oli tore eile sinu kodus käia ja kohtuda sinu pere ja sõpradega, mõista paremini, miks sa olid selline, nagu olid – meie kõigi jaoks palju enamat kui rallisõitja. Aitäh, et olid sina ise, aitäh, et sa kunagi alla ei andnud, aitäh, et surusid meid iga päev olema üha paremad ja jätka seal üleval naeratamist,» lõpetas Hyundai rallitiimi insener südamliku pöördumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles