Uskumatu nahaalsus: tuntud ultrajooksja läbis osa võistlusdistantsist autoga

Christopher Krutto
Copy
Joasia Zakrzewski.
Joasia Zakrzewski. Foto: scottishathletics/Twitter

Šoti ultrajooksja Joasia Zakrzewski kuulub maailma tippude sekka, kuid sai kodumaal hakkama ülimalt nahaalse teoga, kui läbis osa võistlusdistantsist autoga.

BBC Sport kirjutab, et Zakrzewski osales 7. aprillil peetud ultramaratonil Manchesterist Liverpooli, mille pikkuseks oli 80 km. Kuigi algselt saavutas ta kolmanda koha, siis hiljem avastati, et ta läbis distantsist umbes 4 km autoga.

Juhtumit hakati uurima, kui võistluse korraldajad said infot, et üks jooskja on saanud ebasportliku meetodiga sportliku eelise. Võistlusel kasutatud asukoha kindlaksmääramise süsteemi kontrollides selgus, et Zakrzewski läbis ühe pooleteistkilomeetrise sektsiooni vaid 1.40ga.

Jooksja ise sõnas, et tegi oli möödarääkimisega ning ta ei käitunud pahatahtlikult. Väidetavalt hakkas ta ühel hetkel lonkama ning nägi tee ääres sõpra, kellelt palus küüti järgmisesse kontrollpunkti, et katkestada.

«Kui ma sinna jõudsin, siis ma ütlesin, et katkestan ja olin olnud autos. Nad ütlesid, et ma hakkan ennast vihkama, kui ei lõpeta. Ma nõustusin võistlusväliselt jätkama ja tegin kindlaks, et ei möödunud enda ees olnud jooksjast, sest ei tahtnud võistlust segada,» põhjendas ultrajooksja.

Pärast finišijoone ületamist ulatati talle puidust karikas ning ta poseeris piltide jaoks. Päev varem Austraaliast jõudnud jooksja tunnistas, et tegu oli tohutu eksimusega.

«Ma oleks pidanud trofee tagasi andma. Ma olin väsinud ja tundsin ennast halvasti. Ma oleks pidanud trofee neiel tagasi andma ja mitte pilte tegema, aga tundsin ennast halvasti, olin mõtetega teises kohas ja ei mõelnud selgelt,» jätkas Zakrzewski.

Tema asemel sai lõpuks kolmanda koha Mel Sykes.

Zakrzewski on Šotimaad esindanud Briti Rahvaste Ühenduse mängudel ning on ultrajooksus püstitanud mitmeid maailma-, Suurbritannia ja Šotimaa rekordeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles