Vehklemisliit valis endale uue presidendi

Postimees Sport
Copy
Peeter Järvelaid
Peeter Järvelaid Foto: Eesti Vehklemisliit

Eesti Vehklemisliit valis täna erakorralisel üldkoosolekul alaliidu presidendiks Peeter Järvelaidi. Alaliidu eelmine president Ants Veetõusme astus isiklikel põhjustel jaanuaris tagasi.

«Tänan meie senist presidenti Ants Veetõusmet suure töö eest, mis ta tegi Eesti vehklemise heaks. Eesti vehklemine on väga heal tasemel, aga lähenev olümpiatsükkel tuleb väga pingeline. Meie epeenaiskond on olümpiavõitja ja nüüd tuleb seda kõrget tiitlit kaitsta,» ütles Eesti Vehklemisliidu uus president pressiteate vahendusel.

Peeter Järvelaid on tuntud Eesti jurist ja õigusteadlane ning endine Sisekaitseakadeemia rektor. Järvelaid on kuulunud Sõudeliidu juhatusse ning Vehklemisliidu juhatuses on ta mõningaste pausidega olnud alates 2004. aastast. Aastatel 2004–2009 oli ta Vehklemisliidu asepresident.

2004. aastal rajas ta Sisekaitseakadeemia spordiklubi, kus õppisid ja treenisid sellised vehklejad nagu Irina Embrich, Marika Võsu, Heidi Rohi, Olga Aleksejeva, Nikolai Novosjolov, aga ka sõudja Allar Raja, maadleja Heiki Nabi, viievõistleja Imre Tiidemann ja teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles