MK-sarja kogenuim laskesuusataja ei kavatse veel pensionile jääda

Karl Mihkel Eller
Copy
Simon Eder (paremal) jaanuaris Ruhpoldingu MK-etapil. Pildil on ta koos Kristo Siimeri (vasakul) ja Johannes Kühniga (keskel).
Simon Eder (paremal) jaanuaris Ruhpoldingu MK-etapil. Pildil on ta koos Kristo Siimeri (vasakul) ja Johannes Kühniga (keskel). Foto: Oliver Vogler/IMAGO/Scanpix

Laskesuusatamise MK-sarjas oma debüüdi juba 2004. aastal teinud austerlane Simon Eder tähistas veebruaris 40. sünnipäeva. Nüüd kinnitas ta Austria meediale, et jätkab tippkonkurentsis veel vähemalt ühe hooaja.

Eder ei pääsenud lõppenud MK-hooajal kordagi poodiumile, kuid tõusis heasse vormi hooaja teises pooles, kui noppis kuus esikümnekohta. Hooaja kokkuvõttes sai ta 18. koha.

Karjääri jooksul kolm MK-etappi võitnud, viimati 2015/16 hooajal, kinnitas sel nädalal Kronen Zeitungile, et jätkab MK-sarjas veel vähemalt ühe hooaja. «Lisan oma karjäärile veel ühe MK-hooaja,» ütles Eder.

Kokku 474 MK-starti teinud Eder armastus laskesuusatamise vastu on suurem kui igatsus aeglaselt, kuid kindlalt pensionile minna, kirjutati artiklis. Samas lubas ta, et pärast karjääri lõppu tahab ta jääda spordialaga seotuks.

Ederit tuntakse kui väga kindlakäelist laskurit. Tänavusel hooajal oli tema laskmistäpsus 90 protsenti, mis annab terve hooaja kaasa teinud meeste konkurentsis viienda tulemuse. 452 lasust tabas ta märki 405 juhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles