Venemaa vutikoondis põlgas Aasias peetava turniiri ära ja loodab varsti taas Euroopas väljakule pääseda

Ville Arike
, reporter
Copy
Venemaa jalgpallikoondis pidas märtsi lõpus Peterburis sõprusmängu Iraagiga. Tegemist oli esimese Venemaa pinnal mängima nõustunud riigiga pärast Ukraina sõja algust.
Venemaa jalgpallikoondis pidas märtsi lõpus Peterburis sõprusmängu Iraagiga. Tegemist oli esimese Venemaa pinnal mängima nõustunud riigiga pärast Ukraina sõja algust. Foto: Dmitri Lovetsky/AP Photo/Scanpix

Ajal, mil mitmed rahvusvahelised spordialaliidud lubavad Venemaa sportlasi areenile tagasi, on meie idanaabril pallimängude osas keerulisem olukord. Venemaa jalgpallikoondisele pakuti mänguvõimalust Aasias, aga see põlati ära.

Teatavasti sisaldus Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) soovituses klausel, et venelasi ja valgevenelasi võiks võistlema lubada ainult neutraalsete sportlastena ja individuaalaladel. Nõnda võttiski näiteks rahvusvaheline korvpalliliit (FIBA) teisipäeval vastu otsuse, et Venemaa ja Valgevene jäävad kõrvale augustis algavalt Pariisi olümpiamängude valiktsüklist.

Jätkuvalt on venelased eemaldatud ka rahvusvahelisest jalgpallielust. Valgevenel lubab Euroopa alaliit (UEFA) mängida, Venemaal aga mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles