MEISTRITE LIIGA Bayern sai City vastu lohutuseks viigi, Inter tegi sotid selgeks Benficaga

Karl Mihkel Eller
Copy
Erling Haaland (vasakul) lõi kolmapäevases kohtumises Manchester City kasuks ühe värava.
Erling Haaland (vasakul) lõi kolmapäevases kohtumises Manchester City kasuks ühe värava. Foto: Christian Bruna/EPA/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas selgusid täna õhtul viimased poolfinalistid. Manchester City viigistas 1:1 Müncheni Bayerniga, kuid pääses kahe mängu kokkuvõttes edasi 4:1. Viiki mängisid ka Milano Inter ja Benfica, kus tablool säras 3:3, kokkuvõttes läks 5:3 seisuga poolfinaali Inter.

Bayern läks koduväljakul täitma võimatut missiooni ning avapoolajal oli kaks hetke, kus tundus, et City lööb Saksamaa klubi eurokirstu viimase naela. 19. minutil tundus, et Bayern jääb platsile kümnekesi, sest kohtunik Clement Turpin näitas kaitsjale Dayot Upamecanole punast kaarti.

Keskkaitsja tõmbas viimase mehena trahvikasti joonel maha Erling Haalandi, kuid Upamecano õnneks selgitas VAR, et Haaland oli tsenderdust saades suluseisus ning nii tühistati ka tema punane kaart.

Veerand tundi hiljem avanes Cityl järjekordne suurepärane väravavõimalus. Keskseks tegelaseks taas Upamecano, kes Ilkay Gündogani löögist tulnud pall riivas trahvikastis Upamecano kätt. Kohtunik määras Cityle penalti, mida läks lööma ei keegi muu kui Haaland, kuid 22-aastane norralane lõi palli üle värava.

Kui Haalandi eksitud penalti järel hõiskasid ja juubeldasid Bayerni fännid nagu oleks nende meeskond värava löönud, siis teise poolaja alguses, 57. minutil sundis Haaland võõrustajate fännid täitsa vakka. City ründeäss sai kiirrünnakus hea tsenderduse karistusala piirile, kolme puutega mängis ta end kaitsjast mööda ja väravavõrk sahises.

Nüüd jäid Bayerni poolehoidjad üpris vaikseks, sest kahe mängu kokkuvõttes oldi 0:4 kaotusseisus ja sellest ei suudetudki enam välja tulla. 83. minutil avas Joshua Kimmich penaltilöögist Bayerni väravaarve, kuid seda oli liiga vähe ja liiga hilja.

City kohtub Meistrite liiga poolfinaalis tiitlikaitsja Madridi Realiga, kes mängis kahe mängu kokkuvõttes üles teise Inglismaa klubi Chelsea.

Teises veerandfinaalis kasvatas Inter avakohtumisest välja teenitud 2:0 eduseisu kordusmängu 14. minutil suuremaks, kui värava lõi Nicolo Barella. 24 minutit hiljem viigistas seisu Benfica poolkaitsja Fredrik Aursnes.

Teisel poolajal panid väljakuperemehed San Siro staadionil oma peo püsti, kui 65. minutil oli täpne argentiinlasest ründaja Lautaro Martinez. 13 minutit hiljem kasvatas Interi eduseisu poolkaitsja Joaqin Correa.

Benfica suutis samuti teisel poolajal lüüa kaks väravat. Lõpuspurdile tehti algus 86. minutil, kuid värava lõi 19-aastane kaitsja Antonio Silva. Viiendal üleminutil sai tabamuse kirja ka Petar Musa ning kuigi kahe mängu kokkuvõttes jäi Benfica alla, siis kolmapäeval saadi võõrsil 3:3 viik.

Inter oli kahe mängu kokkuvõttes Benficast üle 5:3 ning kohtub niigi Itaalia klubide poole kaldu olnud tabelipoole poolfinaalis linnarivaal AC Milaniga. Vähemalt on selge, et pärast viieaastast pausi mängitakse Meistrite liiga finaal Itaalia klubi osalusel.

Poolfinaalide avamängud peetakse 9. ja 10. mail ning korduskohtumised 16. ja 17. mail. Meistrite liiga finaal toimub Istanbulis Atatürki olümpiastaadionil 10. juunil.

Tagasi üles