Trahve maksavad nii hilinejad kui ka paipoisid. Ent kas rahas või banaanides?

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kes treeningu alguseks saali ei jõua, sel tuleb oma hilinemine tiimikaaslastele hüvitada – röövib ta ju ennekõike siiski nende aega.
Kes treeningu alguseks saali ei jõua, sel tuleb oma hilinemine tiimikaaslastele hüvitada – röövib ta ju ennekõike siiski nende aega. Foto: Madis Veltman

Müncheni Bayerni jalgpalliklubi määras Sadio Manéle hiljuti 350 000 eurot suuruse trahvi, kuna senegallane lõi tiimikaaslast Leroy Saned näkku. Eesti spordis mõistagi sääraste summadega ei arveldata – üldjuhul jäävad meie tiimide eelarved samasse suurusjärku –, kuid erinevad reeglid ja nendega kaasnevad trahvid on siingi täiesti tavapärane nähtus.

Enne asja kallale asumist tasub rõhutada, et Mané käitumine ei mahu siiski kuidagi tavapäraste riietusruumireeglite raamidesse ning nõnda tõsistel juhtudel sekkub üldjuhul juba klubi juhtkond. Küll on tippvutis täpselt fikseeritud kõikvõimalikud argisemad rikkumised, mis toovad sõltuvalt klubi tasemest või peatreeneri karmusest endaga kaasa rahatrahvi.

Näiteks Londoni Chelsea jalgpalluritel tuli 2019/20 hooajal, mil neid tüüris, nagu praegugi, Frank Lampard, vastavalt hooaja eel paika pandud reeglitele treeningule hilinemise eest välja käia 20 000 naelsterlingit (22 720 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles