Wilson teab, mida Tänak õnneks vajab

Christopher Krutto
Copy
Malcolm Wilson
Malcolm Wilson Foto: M-Sport

Autoralli MM-sari jätkub sel nädalal hooaja neljanda etapiga Horvaatias ning M-Spordi omanik Malcolm Wilson teab täpselt, kuidas tiimi esisõitja Ott Tänak õnnelikuks teha.

Tänak liitus tänavuse hooaja eel taaskord M-Spordiga, kus ta oma suurele karjäärile hoo sisse sai. Eesmärgiks seati sõitjate MM-tiitel ning töö selle nimel käib. Ometi on selge, et praegu veel Tänak ennast 100-protsendiliselt Ford Puma Rally1-e roolis ei tunne.

Seetõttu pole üllatav, et Wilsoni sõnul võiksid just keerulised ilmaolud eestlasele trumbid kätte mängida. Ka mullu õnnestus Tänakul tänu heale rehvivalikule tõusta esikohakonkurentsi, kuigi lõpuks tuli tunnistada Kalle Rovanperä paremust.

«Tal on suurepärane ilmamees, kelle üle me oleme tiimis väga õnnelikud. Kui keerulised olud tuleksid, tunneksime ennast tugeval positsioonil,» rääkis Wilson Dirtfishile antud intervjuus.

«Aga ma arvan, et tahaks näha lihtsalt kena, puhast, kuiva rallit. Head lahingut, kus kõik kõvasti võitlevad,» möönis ta siiski.

Seejärel uuriti Wilsonilt, mida on tehtud, et autot Tänakule mugavamaks teha. «Seal on palju tööd detailidega. Nagu teate, ei saa me suuri muudatusi teha, aga on asju, mida teame, et saame paremaks teha ja on asju, mida teame, et saame Otile sobivamaks teha. Õnneks ei ole paljud neist asjadest homologeerimisega seotud.

Töö käib, kui aus olla. Me ei ole veel seal, kus tahame olla, aga ei ole sellest liiga kaugel ka,» vastas M-Spordi omanik.

Wilsonilt uuriti, milline oleks üks muudatus, mida ta võimalusel teeks, et Tänak õnnelik oleks. «Me lihtsalt võidame selle ralli sel nädalavahetusel. Siis on ta õnnelik!» vastas naerusuine Wilson.

Seejärel päriti talt, milline auto arendamise suund on. «On palju aspekte. On palju asju diferentsiaalidel, mootoril. Mootor vajab homologatsiooni, millel kallal töötame. Kuigi tahaksime seda võimalikult kiirelt teha, siis peab seda homologeerima, see võtab natuke aega. Aga paljusid teisi asju saame teha, mida homologeering ei mõjuta,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles