Breeni endine kaardilugeja andis varalahkunud rallisõitjale siira lubaduse

Christopher Krutto
Copy
Craig Breen.
Craig Breen. Foto: Micke Fransson/afp/Scanpix

Möödunud neljapäeval hukkus Horvaatia rallile eelnenud testil Craig Breen ning talle avaldas südamliku järelehüüde ka talle kaarti lugenud belglane Louis Louka.

Louka jõudis Breenile võistlusradadel lugeda kaarti täpselt ühe korra ning seda 2021. aastal sõidetud Targa Florio rallil, mis sõideti Sitsiilias. Just nendel teedel hukkus 2012. aastal Breeni kaardilugeja Gareth Roberts.

«Ma igatsen sind juba nii palju, mu sõber. Ma vannun – austusavaldusena – et ma naudin igavesti igat minutit, mille ma ralliautos veedan sama palju, kui ma nautisin sinuga koos töötamist. Sa oled legend,» kirjutas Louka ühismeediasse.

«Õnnetuse kohta võib öelda, et Craig osales Horvaatias võistluseelsel testil. Teeolud olid libedad ning auto libises suhteliselt väikese kiirusega teelt välja ning sõitis vastu puuaeda. Aiapost tungis läbi juhipoolse akna salongi.

Testikatse suleti kohe ja meditsiinimeeskond oli kiiresti sündmuskohal. Peame mainima, et [kaardilugeja] James Fulton ei saanud õnnetuses viga ja tunneme talle südamest kaasa. Teeme kõik endast oleneva, et Jamesi praegu toetada. Craig viidi katselt haiglasse. Niipalju kui oli võimalik kindlaks teha, siis Craigi surm oli silmapilkne,» ütles tiimipealik Cyril Abiteboul eile Hyundai pressiteenistuse vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles