Latvala meenutas Michael Parkiga juhtunut: see külm higi, mis seejärel mööda su selga alla jookseb...

Postimees Sport
Copy
Traagiline õnnetus, kus Michael Park oma elu kaotas.
Traagiline õnnetus, kus Michael Park oma elu kaotas. Foto: Kuvatõmmis videost.

Eelmisel nädalal Craig Breeni surmaga lõppenud õnnetus Horvaatia MM-ralli testil on esimene tippklassi ralliautoga juhtunud tragöödia 18 aasta jooksul. Viimane inimelu nõudnud õnnetus WRC- või Rally1-autoga toimus 2005. aastal, kui Walesi rallil kaotas elu Markko Märtini kaardilugeja Michael Park.

Toyota praegune tiimipealik Jari-Matti Latvala elas toona šoki läbi sõitjana, mistõttu oskab vägagi samastuda sellega, mida Hyundai meeskond praegu tunneb. Usutluses rallit.fi-le meenutas soomlane 2005. aasta septembrikuu traagilist päeva.

«Olime kontrollpunktis ja ootasime parasjagu väljumist, kui õnnetus juhtus. Me ei teadnud kohe, mis juhtus, kuid läksime tagasi hooldusalasse, et oodata, mis saama hakkab ja kas võistlus jätkub. Seejärel tuli info, et asjad on läinud väga halvasti. Mingil hetkel tuli info, et juhtunud on halvim, mis võimalik,» meenutas Latvala.

«See külm higi, mis seejärel mööda su selga alla jookseb, on üdini kohutav tunne. See on südantlõhestav hetk. Sama tunne tekkis mul ka eelmisel nädalal, kui Craigi kohta tuli teade, et juhtunud on halvim. Sellist sõnumit kardetakse sellel spordialal kõige rohkem. Sa ei saa selleks kuidagi ette valmistada. See on uskumatult halb tunne,» sõnas Jaapanis uudisest teada saanud soomlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles