Koduses korvpallis selgus esimene poolfinalist

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Viimsi/Sportland edenes poolfinaali.
Viimsi/Sportland edenes poolfinaali. Foto: Facebook @kkviimsisportland

Eesti korvpalli meistrivõistlustel selgus esimene poolfinalist, kui Viimsi/Sportland oli kolmandat korda üle TalTech/Optibetist.

Viimsi oli kaks esimest mängu võitnud 85:79 ja 88:77 ning läks kolmandale, kodusaalis peetavale mängule teadmisega, et järjekordne võit kindlustaks neile edasipääsu. 

Neljapäevane kohtumine kulges aga tasavägiselt: avaveerandi võitis Viimsi 14:13 ning poolajale mindi samamoodi kodumeeskonna ühepunktilises (30:29) eduseisus. 

Kolmanda veerandaja järel oli seis 50:50 viigis ning sama tasavägises seisus mindi vastu ka mängu otsustavale faasile.

Kaks ja pool minutit enne lõppu juhtis TalTech veel 60:59, kuid pärast seda nad enam sihile ei jõudnudki. Siim-Markus Posti ja Devin Lee Harrise korvid viisid Viimsi ette 63:60, kuid mängida jäi veel üle minuti.

Ent järgnenud rünnakul ei tabanud TalTechi poolelt Oliver Metsalu ning järgmistelgi üritustel tegid Erik Keedus ja Metsalu pallikaotused, millest viimane, kõigest 14 sekundit enne lõppu, saigi lõpuks määravaks.

Kolmepunktilises kaotusseisus tuli TalTechi meestel seejärel teha sihilik viga, kuid Harris tabas ühe vabaviske kahest, tehes seisuks 64:60.

TalTech tuli veel kiirelt üle, kuid Kristaps Gluditise kaugvise ei tabanud. Kohtumise lõppskoori 66:60 vormistas kiirrünnakus tehtud pealtpanekuga Rolands Zakis.

Viimsi/Sportlandi resultatiivseimad olid Zakis ja Harris 16 punktiga, Karl-Johan Lips toetas neid 14 silmaga. TalTechi mänguvankrit vedasid Metsalu (22), Gluditis (12) ja Toomas Raadik (11).

Viimsi vastaseks poolfinaalis tuleb Kalev/Cramo - Tallinna Kalev/Audentese duelli võitja. Kahe mängu järel juhib seeriat ootuspäraselt Kalev/Cramo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles