Lahkuv biatlonitreener Svoboda: eestlased vajavad suuremat konkurentsi ja motiveeritust

Ville Arike
, reporter
Copy
Eesti laskesuusakoondise endisele peatreenerile Fiodar Svobodale sai saatuslikuks, et paljud koondislased tahtsid treenida teiste juhendajate all ja koondis killustus.
Eesti laskesuusakoondise endisele peatreenerile Fiodar Svobodale sai saatuslikuks, et paljud koondislased tahtsid treenida teiste juhendajate all ja koondis killustus. Foto: Arvo Meeks

Laskesuusaliit ei pikenda lepingut senise peatreeneri, valgevenelase Fiodar Svobodaga. Päris tüliga lahku ei minda, kuid erimeelsusi jätkus. Svoboda tagasivaate märksõnadeks on väike sisekonkurents, sportlased võiksid olla motiveeritumad ja seada kõrgemaid sihte.

Eesti laskesuusatamises oli maailma tipptasemel spetsialisti värbamine kord juba ära proovitud. Sajandi alguses töötas siinmail venelane Anatoli Hovantsev. Alguses olid ootused ülisuured, kuid lõpuks leidus piisavalt rahulolematuid. Suures plaanis läks samamoodi ka Svobodaga.

Meenutame algust. 2018. aastal Valgevene naiste koondise teatesõidu olümpiakullani viinud Svoboda värbamisest teatati 2021. aasta maikuu keskel ja paar nädalat hiljem kutsuti ajakirjanikud Otepääle uute juhendajatega suhtlema, käis koondise esimene laager.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles