Välbe andis Venemaa meediale jahmatava intervjuu: äkki nad vabandavad meie ees (2)

Christopher Krutto
Copy
Jelena Välbe.
Jelena Välbe. Foto: Tairo Lutter

Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe tunnistas, et Vene sportlastel pole lihtne rahvusvahelistele võistlustele naasta.

Välbe andis hiljuti intervjuu Venemaa väljaandele Sport-Express, kus rääkis sellest, kas ja millal võiks Venemaa suusatajad rahvusvahelistele võistlustele naasta. Endisel suusatajal on kõrged lootused, kuid vaevalt, et asjad agressoritel liiga lihtsalt lähevad.

«Kui erioperatsioon saab läbi, siis on maailm palju muutunud. Äkki nad isegi tulevad meie juurde ja vabandavad,» ütles Välbe, vihjates Ukraina sõjale.

«Ma ei usu, et maailm muutub tagasi selliseks nagu enne. Samas ei usu ma, et näeme boikotti või koletut agressiooni,» jätkas ta.

Kuigi Välbe ei tea, millal venelased võiksid tagasi rahvusvahelistele võistlustele naasta, siis neutraalse lipu alt võistlemist ta ei toeta.

«Üks asi on sportlastel võistelda rahvusvahelise organisatsiooni lipu all. Ma ei saa nõustuda, et sportlased võistlevad ebaisikuliselt. Ma ei usu, et asjad on nii lihtsad, kui me eelmise aasta veebruaris arvasime. Ma arvan, et kõigil olid toona roosad klaasid peas. Nüüd on need ära võetud,» sõnas Välbe.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles