Tänak ei tea, mis probleem autot täpselt vaevab: saime koju ja loodame asja parandada

Postimees Sport
Copy
Horvaatia ralli, Ott Tänak, M-Sport, Ford Puma.
Horvaatia ralli, Ott Tänak, M-Sport, Ford Puma. Foto: M-Sport

Sündmusterohkelt alanud Horvaatia MM-rallil maadles probleemidega ka Ott Tänak, ent sellele vaatamata hoiab ta nelja kiiruskatse järel kolmandat kohta.

«Kaotasin boost'i, siis suretasin auto välja. Meil oli mitu muret. Juba ülesõidul tekkis rooliga probleeme,» ütles Tänak pärast esimest, kolmanda kohaga lõppenud avakatset.

Teisel katsel lõhkus rehvi liider Sebastien Ogier, ent saarlasest läks mööda Evans. «Mured pole kuhugi kadunud. Üritame hoolduspausini vastu pidada,» tõdes Tänak. 

Õnneks oli lõunapausi eelsed kaks katset lühemad ning sujuvamad. Tänak püsib kolmandal positsioonil, jäädes Evansist maha 6,1 ja liidrist Thierry Neuville'ist 22,2 sekundit.

Tänakult uuriti All-Live'i eetris, milline mure teda täpsemalt segas. «Palju on toimunud. Alati on natuke frustreeriv rallit murega alustada. Liiga halb lõpuks ei olnud, saime koju tagasi ja loodame vea parandada,» vastas ta, puigeldes esiti natuke küsimusest kõrvale.

Intervjuud läbi viinud Becs Williams ei jätnud jonni ja küsis uuesti; milles on täpsemalt asi? «Ma ei tea. Teeme selle selgeks. Kindlasti midagi toimub, nägime seda juba katsele sõidul. Keeramine oli ebajärjekindel,» kostis Tänak.

Seejärel küsiti, kuidas tundis Saaremaalt pärit rallisõitja ennast esimesel kiiruskatsel, kus mitmed sõitjad kurtsid mustade teeolude üle. Tänaku sõnul asi liiga hull ei olnud.

«Päris kiirelt läheb [asfalt] mustaks, aga täiesti mudane ei olnud. Must, aga suhteliselt sõidetav. Tingimused on paremad, kui oleme harjunud,» seletas 2019. aasta maailmameister.

Juba mullu mängis Horvaatia rollil suurt rolli ka ilm. Reede hommikul olid olud kuivad ja Tänakult uuriti, kas see võiks pärastlõunal nii ka jätkuda.

«Ma olen päris kindel, et see ei ole selline nagu paistab, aga rehvivalik oli hommikul hea ja loodame seda korrata,» kõlas vastuseks.

Horvaatia ralli jooksvatel sündmustel saab hoida silma peal SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles