Legendaarne Rootsi jalgpallitreener rääkis oma raskest haigusest

Karl Mihkel Eller
Copy
Inglismaa koondise kapten David Beckham (vasakul) ja Sven-Göran Eriksson 2006. aastal MM-finaalturniiri veerandfinaali järel, mis kaotati pärast väravateta normaal- ja lisaaega penaltiseerias 1:3.
Inglismaa koondise kapten David Beckham (vasakul) ja Sven-Göran Eriksson 2006. aastal MM-finaalturniiri veerandfinaali järel, mis kaotati pärast väravateta normaal- ja lisaaega penaltiseerias 1:3. Foto: IMAGO/Kolvenbach/Scanpix

Esimese mitte-britina Inglismaa jalgpallikoondise peatreeneriks saanud rootslane Sven-Göran Erikssoni on viimastel kuudel vaevanud terviseprobleem. 75-aastane Eriksson rääkis sellest nüüd esimest korda avameelselt ning avaldas, et haigusel on omad head ja halvad päevad, kuid jalgpallile ta selga keerata ei kavatse.

«Töötame selle nimel, et tervis muutuks paremaks,» ütles Eriksson intervjuus Aftonbladetile. Selle aasta algusest sai teenekast treenerist Karlstardi jalgpalliklubi spordijuht. Vahetult pärast oma 75. sünnipäeva pidi ta aga ametist tagasi astuma teda vaevanud terviseprobleemi tõttu.

Erikssoni sõber Anders Runebjer ütles hiljem Expressenile, et Eriksson viibis haiguse tõttu ravil. Nüüd rääkis Eriksen, et praegu on tal tervisega olukord parem. «Ma tean, mis mul viga on, mul on haigus. Mul on head päevad ja mõnikord ka mitte nii head päevad,» ütles Eriksson.

Sven-Göran Eriksson on Rootsi kõigi aegade parim jalgpallitreener. Tema treenerikarjäär algas kohalikes klubides, aga 1980ndate keskel jätkus tema karjäär sellistes suurklubides nagu AS Roma, Fiorentina ja Lazio. Ta on olnud ka näiteks Inglismaa, Mehhiko ja Elevandiluuranniku koondise peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles