Tänak luhtaläinud rehvivalikust: see otsus oli väga rumal

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Horvaatia MM-rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Horvaatia MM-rallil. Foto: ATTILA SZABO/@world/M-Sport

Ott Tänak ja Martin Järveoja (M-Sport) tõusid Horvaatia MM-rallil pärast võidukat seitsmendat katset tagasi kolmandale kohale. Kuuendal katsel kaotati aga aega, kui starti mindi vihmarehvidega, sest loodeti taevaluukide avanemist. Seda aga ei tulnud ning Tänak avaldas rehvivaliku üle pettumust.

Kuuendal katsel kaotas Tänak katse võitnud Esapekka Lappile (Hyundai) 17 sekundit ning soomlane möödus temast ka üldarvestuses ja tõusis neljandaks. Eestlase vastus katse järel kõlanud küsimusele, kas risk vihmarehvid valida tasus end ära, oli napp: «Ilmselgelt mitte. Oli nagu oli. Kõik korras.»

Tõsi, katsel vihma sadama ei hakanud, kuid järgmisel kiiruskatsel, mis oli järjekorras seitsmes, näitas saarlane võimu ning võttis rallil esimese katsevõidu. Teist Hyundai sõitjat ja ralli liidrit Thierry Neuville’i edestas ta 0,3 sekundiga.

«Peame proovima [Lappi] lähedal püsida. Eelmise katse otsus oli väga rumal. Meile öeldi, et tuleb vihma, aga päike paistis,» ütles Tänak katse lõpus WRC TV-le.

Seitsme kiiruskatse järel on Tänak üldarvestuses kolmas, ta kaotab Neuville’ile 31,1 sekundit ning teisel kohal olevale Elfyn Evansile (Toyota) 22,7 sekundit. Reedel jääb sõita veel vaid üks 9,11 km pikkune kiiruskatse.

Üldseis pärast 7. kiiruskatset:

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles