Venemaa dopingukontrolli tegemised ajasid eksperdi naerma: see on nagu etendus

Postimees Sport
Copy
Aleksandr Bolšunov 2021. aasta MMil Oberstdorfis.
Aleksandr Bolšunov 2021. aasta MMil Oberstdorfis. Foto: Matthias Schrader/AP/Scanpix

Venemaa uudisteagentuur TASS jagas hiljuti uudist, et Venemaa murdmaasuusatajad Aleksandr Bolšunov, Sergei Usjugov ja Natalja Neprijajeva on andnud vaid negatiivseid dopinguproove. Norra suusaeksperti Petter Skinstadi ajas see jutt naerma, sest uudist sportlaste õigetest dopinguproovidest ei peaks üldsusega jagama.

«See pole uudis, et sportlane on dopinguproovis käinud. Mõtlesin kohe, et venelased kasutavad seda ära, ütlevad, et nende sportlasi testitakse. See näeb välja nagu etendus. Nad tahavad jätta muljet, et võtavad antidopingut tõsiselt. See sai selgeks, kui nad hiljuti teatasid, et üht murdmaasuusatajad süüdistatakse dopingu kasutamises,» ütles Skinstad Dagbladetile.

Norra TV2 suusaeksperdi Skinstadi sõnul ei tohiks mingil tingimusel Venemaa suusatajaid tagasi MK-sarja lubada, sest tegelikult ei saa nende puhtuses kindel olla.

«Mitte mingil juhul ei tohi Venemaad ühelegi spordialale tagasi lasta, kuni sõda jätkub. Kõigele lisaks peaksid nad hüvitama Ukrainale tekitatud kahju. Venemaa tuleks pärast sõja lõppu veel spordiareenilt eemal hoida, seda nende dopinguajaloo tõttu,» ütles ekspert.

Skinstad ei süüdista venelasi dopingu tarvitamises, kuid tõi välja, et kunagi tulevikus, kui venelased rahvusvahelisse spordiellu naasevad, tuleb neid põhjalikult kontrollida Maailma antidopinguagentuuril, kes peab nende puhtuses veenduma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles