M-Spordi juht Tänakust: eesmärk on poodiumikohta hoida ja äkki ka kõrgemale tõusta

Karl Mihkel Eller
Copy
Rich Millener
Rich Millener Foto: @World/M-Sport

M-Spordi rallimeeskonna pealik Rich Millener jäi Ott Tänaku esitusega Horvaatia MM-etapi avapäeval üldjoontes rahule. Kuigi pärastlõunal kaotas eestlane vale rehvivaliku tõttu ühel katsel natuke aega, siis arvas Millener, et ehk suudab Tänak homme kolmandast kohast ka kõrgemale tõusta.

«Tal oli väga tugev päev. Hommikul oli paar asja, millega ta polnud rahul, aga saime need paremaks, kuigi mitte veel päris tema meelejärgi. Pärastlõunal oli natuke keeruline, kui kaotasime rehvivaliku tõttu pikal katsel aega. See [rehvivalik] võinuks suurepäraselt töötada, seekord seda kahjuks ei juhtunud. Kaotasime seeläbi rohkem aega, kui tahtnuks.

Ott sai EP-st (Esapekka Lappi – toim.) kiiresti mööda ja on vahet natuke suurendanud. Homme on uued ja keerulised katsed, mis annab võimaluse survet peal hoida. Eks näis, äkki suudab ta veel paar positsiooni tõustagi,» ütles täna 38. sünnipäeva tähistanud Millener WRC TV-le.

Päeva lõpuks edestas Tänak Lappit (Toyota) 3,4 sekundiga. Liidrist Thierry Neuville'ist (Hyundai) lahutab 30, teist kohta hoidvast Elfyn Evansist (Toyota) 24,3 sekundit.

Millener kinnitas, et meeskond on Ford Puma Rally1-auto häälestamisega usinalt tegelenud, kuid palju tööd ootab veel ees. «Oleme püüdnud leida viise, kuidas autot optimeerida vastavalt tema stiilile. See liigub õiges suunas, kuid me pole veel lõpetanud, palju tööd ootab veel ees.

Me küll testime, kuid tuleme siis rallidele, mis on kõik natuke erinevad ja see muudab meie töö veelgi raskemaks. Aga kõik on näinud vaeva, et jõuda nii kaugele ja loodame, et suudame selle nädalaga saada veel tugevamaks. Eesmärk on poodiumikohta hoida ja äkki ka kõrgemale tõusta,» ei väsinud Millener Tänakule eesmärki meelde tuletamast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles