VIDEO Snuukrilegend Ronnie O'Sullivan jõudis fantastilise tähiseni

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Ronnie O'Sullivan.
Ronnie O'Sullivan. Foto: IMAGO/Pro Sports Images/Scanpix

Inglismaal Sheffieldis jätkuval snuukri MMil on heas hoos tiitlikaitsja Ronnie O'Sullivan, kes on teel veerandfinaali.

Seitsmekordne maailmameister O'Sullivan juhib iraanlase Hossein Vafaei vastu 6:2 ning lunastab pääsme kaheksa parema hulka, kui võidab 13 freimi. Mäng algas eile ning jätkub täna.

Kohtumise kuuendas freimis korjas O'Sullivan järjest 102 punkti. Snuukrikeeles tähendab vähemalt 100 järjestikust punkti «sajandit» ning Vafaei vastu korda saadetu tähendab, et inglane on teinud MMi Crucible'i ajastul esimese mängijana 200 sajandit. Snuukris hakati maailmameistrit selgitama 1927. aastast ning alates 1977. aastast on MMi võõrustanud Sheffieldis asuv Crucible'i teater.

Muide, mitte ühelgi mängijal pole Crucible'is O'Sullivanist rohkem sajandeid. 2013. aastal võttis ta rekordi teiselt seitsmekordselt maailmameistrilt Stephen Hendrylt, kelle tippmark oli 127 sajandit. Hendry ja O'Sullivani kõrval on kolmanda mehena teinud Crucible'i MMidel rohkem kui 100 sajandit neljakordne maailmameister John Higgins.

Kui O'Sullivanil õnnestub Vafaei alistada, kohtub ta belglase Luca Breceliga, kes võitis teises ringis kolmekordset maailmameistrit Mark Williamsit. Breceli kõrval on ainsana taganud koha veerandfinaalis kolmandana asetatud põhjaiirlane Mark Allen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles