Alistamatud eestlased pääsesid EMile

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Noormeeste U17 võrkpallikoondis.
Noormeeste U17 võrkpallikoondis. Foto: volley.ee

Eesti noormeeste U17 võrkpallikoondis alistas Gruusias toimuval EM-valikturniiril 3:0 (25:23, 25:18, 25:21) Ukraina ja tagas sellega alagrupis vähemalt teise koha ning pääsu EM-finaalturniirile.

Eesti meeskonna edukaim oli täna rünnakul 15 punktiga (+0) Joosep Kurik, 13 silma (+8) lisas Andres Jefanov ja võrdselt 7 punkti panustasid nii Joonah Marten Üprus (+4) kui Carl Kreek (+1). Eesti vastuvõtt oli 56 ja rünnak 51 protsenti, blokiga teeniti seitse ja serviga seitse punkti (16 viga).

Homme kell 17 kohtub Eesti Prantsusmaaga. Eestil on praegu kirjas kuus punkti, kui eile alistati 3:0 Gruusia, ja sellega ollakse esikohal, Prantsusmaal on peetud mäng vähem ja kirjas seega 3 silma. Ukrainal ja Gruusial on võiduarve avamata.

Kokku on viis alagruppi ja koha finaalturniiril teenivad alagruppide esimese ja teise koha saajad ning kõigi alagruppide peale parim kolmanda koha saanud meeskond.

Koondise koosseis Gruusias: Georg Kutser, Carl Kreek, Mattias Püvi, Ruudi Türkson, Regan Rohumets, Aksel Aavik, Patrick Saimre, Hendrik Hollas, Andres Jefanov, Jesper Neuhaus, Aleks Antsi, Joosep Kurik ja Joonah Marten Üprus.

Peatreener Tauno Lipp, abitreener Karlo Remy Kallend, statistik Kermo Basov, füsioterapeut Teet Meerits ja mänedžer Laura Milk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles