Kolme päevaga 746 000 eurot: Euroliiga tippklubi sõbrad kraabivad raha kokku

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Belgradi Partizani mängumehed Mathias Lessort ja Danilo Anđušić.
Belgradi Partizani mängumehed Mathias Lessort ja Danilo Anđušić. Foto: Pedja Milosavljevic/SIPA/Scanpix

Korvpalli Euroliigas sõelmängudele jõudnud Belgradi Partizanil on Serbia riigi ees umbes seitsme miljoni euro suurune maksuvõlg. Et klubil oleks lihtsam, panevad toetajad oma õla alla.

Partizani jaoks hakati fännide algatusel raha koguma 19. aprillil ning oma panus on võimalik anda 13. maini. See kuupäev on oluline, kuna just siis peab Serbia hiid riigile tasuma esimese osamakse.

Serbia portaal Mozzart Sport vahendab, et 21. aprilli seisuga on raha koguvad fännid kätte saanud enam kui 9000 ülekannet summas 746 000 eurot. Teiste hulgas on rahakotirauad avanud veepalli kahekordne olümpiavõitja Duško Pijetlović ja maailma tugevaimas korvpalliliigas NBA mängiv Aleksej Pokuševski. Kõige rohkem on üks inimene kandnud 4126 eurot.

Kõik, kes toetavad klubi vähemalt 25 euroga, saavad kingituseks t-särgi, millel on kõikide mängijate ja peatreeneri, üheksakordse Euroliiga meistri Željko Obradović prinditud allkirjad.

Suurima toetuse teinud inimene saab väljaku äärde oma istme, mis jääb tema käsutusse elu lõpuni. Selle numbriks on 1992, mis tähistab Partizani seni esimest ja viimast triumfi Euroopa klubikorvpalli tugevaimas sarjas. Muide, ka siis tüüris tiimi Obradović.

Tänavu läheb Partizan Euroliiga veerandfinaalseerias vastamisi Madridi Realiga. Finaalturniirile pääseb see, kes võidab esimesena kolm mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles