Järjekordne surm rallivõistlusel: Hispaanias hukkus võidusõitja

Postimees Sport
Copy
David López Tomico 2021. aastal oma Fiat Abarth Punto roolis.
David López Tomico 2021. aastal oma Fiat Abarth Punto roolis. Foto: @MyS_MotorySport/Twitter

Laupäeval hukkus Kesk-Hispaanias San Bartolomé de Pinares’i rallisprindil toimunud õnnetuses Hispaania rallisõitja David López Tomico.

Fiat Abarth Grande Puntoga sõitnud Tomico startis rallisprindi teisele katsele, kui tema auto ühel hetkel rajalt välja sõitis ja mäest alla. Tomico ja kaardilugeja Natalia Ríos Díaz jäid autosse lõksu. Nad pääsesid autost välja alles siis, kui kohale saabus päästeamet, kuid Tomico oli selleks hetkeks juba vigastustesse surnud. Rallisprint jäeti pärast traagilist avariid pooleli.

Tomico oli oma karjääri jooksul olnud nii sõitja kui ka kaardilugeja, keskendudes peamiselt kodumaistele kruusasõidule ja Historic-klassi meistrivõistlustele.

Hukkunud David López Tomico on Twitteri fotol paremal.

Rallisprindi toimumispaik

2022. aastal liitus ta Hispaania rallimeistri Sergio Vallejo meeskonnaga ning osales ka Vallejo Dakari ralli programmis. Tomico oli maratonrallil ametis meeskonna juhtivinsenerina.

«Vallejo Racing leinab, sest me kaotame ühe omadest: David López Tomicost, kirgliku motospordi armastaja, oma töö eestvedaja ning visaduse ja armastuse eeskuju,» seisis Vallejo avalduses.

Aprill on rallispordi jaoks olnud väga must kuu. Kaks nädalat tagasi hukkus Horvaatia rallieelsel testil WRC-sõitja Craig Breen ning Hispaanias said õnnetuse tagajärjel surma Julio César Castrillo ja kaardilugeja Francisco Javier Álvarez.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles