Hyundai leidis varalahkunud Breenile asendaja

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kris Meeke.
Kris Meeke. Foto: Reporter Images

Hyundai Portugali rallimeeskond otsustas enda programmi palgata Kris Meeke'i, kes asendab Horvaatias traagilises õnnetuses hukkunud Craig Breeni.

Meeke jätkab Breeni alustatud teekonda Portugali meistrivõistlustel. Mäletatavasti otsustas varalahkunud iirlane märtsis teha kaasa kogu Portugali meistrisarja.

Pärast Breeni traagilist surma Horvaatia ralli testisõidul, kaalus Hyundai Portugali meeskond, kuidas saaksid nad lahkunud rallimehele austust avaldada. Nõnda otsustatigi, et Meeke jätkab iirlase alustatud teekonda Portugalis. See tähendab, et Meeke osaleb ka Portugali MM-etapil.

Meeke tõdes, et antud otsus ei tulnud tema jaoks kergelt. «Ma nõustusin selle pakkumisega, kuna minu soov oli rallisõidu juurde naasta. Samas mõtlesin ka sellele, mida Craig mulle ütleks. Tean, et ta soovitanuks mul nõustuda,» lausus Meeke ralliportaalile Dirtfish.

«See on viis, kuidas ma talle austust avaldan. Jätkan lihtsalt sõitmist nagu tema seda tegi, võites ja nautides.»

Karjääri jooksul viis MM-etappi võitnud Meeke sõitis viimati tipptasemel 2019. aastal. Tema esimeseks võistluseks Hyundai i20 N Rally2 autos saab olema sel nädalavahetusel peetav Rali Terras d’Aboboreira.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles