Suure WTA kalendrimuudatuse tagant paistavad turundusfirma kõrvad

Ville Arike
, reporter
Copy
Kaia Kanepi (vasakul) ja Anett Kontaveit Tallinna WTA-turniiril. Niisugust pilti, kus kaks Eesti mängijat osaleb tugeval kodusel turniiril, et pruugi me näha enam tükk aega, kui üldse kunagi.
Kaia Kanepi (vasakul) ja Anett Kontaveit Tallinna WTA-turniiril. Niisugust pilti, kus kaks Eesti mängijat osaleb tugeval kodusel turniiril, et pruugi me näha enam tükk aega, kui üldse kunagi. Foto: Tairo Lutter

Eelmise nädala lõpus ehmatas naistetennise maailma Ostrava turniiri direktori Tomaš Petera avameelne intervjuu – ta teatas, et WTA 250 kategooria turniirid marginaliseeruvad tulevast aastast. Põhjus on lihtne – WTA sai poolteist kuud tagasi uue partneri turundusfirma CVC näol.

Nimelt võib CVC kodulehel 7. märtsil avaldatud uudisest lugeda: «See WTA ja CVC leping toetab mängijaid ja turniire. WTA tuuri kalendrit ootavad olulised muutused, mis muudab fännide jaoks lihtsamaks oma lemmikmängijatele terve aasta jooksul kaasa elamise. Meie ambitsiooniks on kasvatada naistetennise mainet, väärtust ja auhinnaraha.»

Ilusad sõnad, ent reaalsuses on kõik WTA 250-kategooria turniiride korraldajad rohkem kui ärevuses. Nimelt seisab uue koostöö plaanides punkt, et selle taseme võistlustel ei tohi järgmisest aastast alates enam osaleda maailma edetabelis 30 parema hulgas olevad mängijad. Ostrava turniiri boss, tšehh Petera ütles otsesõnu, et need võistlused muutuvad tähtsusetuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles