Fännide närvidega mänginud Eesti koondis jätkas MMi võiduga

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eesti jäähokikoondislased. Pilt on illustreeriv.
Eesti jäähokikoondislased. Pilt on illustreeriv. Foto: Eero Vabamägi

Eesti jäähokikoondis suutis kodust esimese divisjoni B-grupi MMi jätkata võidukalt, kui teises kohtumises seljatati 4:2 Holland.

Tondiraba jäähallis peetavat MMi väga keerulise võiduga Serbia üle alustanud Eesti jätkas turniiri Hollandi vastu. Favoriidina kohtumisele vastu läinud eestlased mängisid kodupubliku närvidega, kui vastased murti alles viimastel minutitel.

Eesti jäi avakolmandiku viiendal minutil kaotusseisu, kui skoori avas Guus van Nes. Esimene periood lõppes siiski viigiliselt ja Eesti avavärava eest hoolitses Poola kõrgliigas mängiv Mark Viitanen.

Teine kolmandik väravalisa ei toonud, ent seevastu otsustaval perioodil nähti nelja tabamust. Otsustava kolmandiku viiendal minutil viis Eesti esmakordselt juhtima Kristjan Kombe ning täpselt 10 minuti peal lõi turniiri esimese tabamuse Robert Rooba.

Holland suutis veel ka teravust mängu tuua, kui veidi vähem kui kuus minutit enne normaalaja lõppu suutis vahe minimaalseks vähendada Kilian van Gorp. Mängu lõpp kuulus ikkagi Eestile, kui tühja väravasse vormistas lõppseisuks 4:2 Viitanen.

Eestil on nüüd kodusel MMil kirjas kaks võitu ja viis punkti. Sellega hoitakse teist positsiooni täisedu, kuue silmaga jätkava Jaapani järel. 

Foto: Flashscore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles