Poola lennufirma ei lasknud Vene tennisisti pardale. Pettunud sportlane: loodan olla vaba poliitikast, rassismist ja natsismist (3)

Christopher Krutto
Copy
Vitalia Djatšenko.
Vitalia Djatšenko. Foto: VINCENT KESSLER/REUTERS/Scanpix

Venemaa tennisist Vitalia Djatšenko avaldas kodumaa meediale, et Poola lennufirma LOT ei lasknud teda pardale.

Djatšenko soovis reisida Poola lennufirmaga Egiptusest Prantsusmaale, kuid teda ei lastud pardale. Seetõttu pidi ta veetma öö lennujaamas ning ei jõudnud õigeks ajaks kohale ITF-kategooria turniirile.

«LOT ei lasknud mul reisida Kairost Varssavisse ja edasi Nizzasse, et jõuda Korsikal olevale turniirile, sest mul on Venemaa pass. Lennufirma reegel on järsku, et mitte ükski venelane ei tohi LOTiga lennata,» vahendab Sport-Express Djatšenko sõnu, kellel olid enda sõnul erinevate tenniseorganisatsioonide soovituskirjad kaasas.

«Ma olin 18 tundi Kairo lennujaamas lõksus, magasin pinkidel, ilma söögita ja mul polnud võimalust lahkuda,» kurtis maailma 250. reket. «Mind koheldi kui kolmanda klassi inimest, kes on kulutanud paar tuhat eurot.»

Djatšenko lisas, et seetõttu jääb tal ka järgmisele turniirile sõitmata. «Ma loodan olla vaba poliitikast, rassismist ja natsismist. Ainult rahu ja selget taevast palun,» lõpetas venelanna.

Ka Sport-Express lisas oma loos, et see oli selge rahvusel põhinev diskrimineerimine ning selle otsusega rikuti rahvusvahelisi õhureisi reegleid. Küll mööndi, et ilmselt LOTi Poolas kohtusse pole mõtet selle otsuse eest anda.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles