Peeglike-peeglike seina peal, kes oli üks paremaid uustulnukaid Euroliiga põhihooaja peal? Eks ikka Eesti korvpallikoondise tsenter Maik-Kalev Kotsar!

Hispaania klubiga Baskonia napilt play-off’i ukse taha jäänud keskmängija sai sel hooajal kirja karjääri esimesed ja kindlasti mitte viimased 34 mängu Vana Maailma tugevaimas, Euroliiga sarjas. 26-aastane Kotsar oli individuaalses plaanis väga tubli ning tõusis eriti heasse hoogu hooaja teises pooles.

Kotsari häid esitusi kinnitab ka statistika. Käesoleva andmestiku eesmärk on anda Kotsari Euroliiga tegemistele ja tema tugevustele sügavam vaade kui lihtsalt mitu punkti ta keskmiselt viskas või mitu lauapalli hankis, ehkki ka need tahud ei jää kajastamata.

Ent kes andis Kotsarile kõige rohkem resultatiivseid sööte? Kellele jagas Kotsar enim tulemuslikke passe? Millisest tsoonist tabas ta kõige parema protsendiga? Mitu protsenti ründelauapallidest krabas Kotsar? Need on vaid näited küsimustest, millele annab Postimees vastuse.

Statistikaallikad on Euroliiga kodulehekülg, Henry Lääne ja Mykolas Stumbras, kes teenib leiba ka põhihooaja seitsmendana lõpetanud Kaunase Žalgirise analüütikuna.

Olgu öeldud ka, et nii mõnigi statistika on tehtud, pidades silmas tõupuhtaid keskmängijaid, aga teps mitte kõik Euroliiga kodulehel tsentrina üles antud mehed ei täida seda kriteeriumit. Võtame näiteks Belgradi Partizani, kus on tsentrina teiste hulgas üles antud Mathias Lessort ja Zach LeDay, kes on platsil väga tihti koos. Ent siis on keskmängija Lessort, mitte LeDay, kes võib vajadusel mõne minuti sel positsioonil tegutseda, kuid tõupuhtaks tsentriks ei saa teda kuidagi liigitada.

Kommentaarid
Copy