BLOGI Anett Kontaveit jäi Madridis tugevale tšehhitarile kindlalt alla

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Tairo Lutter

Eesti teine reket Anett Kontaveit naasis pärast mitme kuu pikkust pausi WTA-tennisekarussellile, tehes avalöögi tugeval turniiril Madridis. Paraku pidi ta tunnistama tšehhitari Karolina Muchova selget 6:2, 6:2 paremust. Postimees tegi mängust otseblogi.

Enne mängu:

WTA edetabelis asub Muchova 52. ja Kontaveit 87. kohal. Suures plaanis ei näita kummagi mängija edetabelikoht tema tõelist taset. Teame, et Kontaveit asus veel pool aastat tagasi edetabeli esikolmikus, kuid vigastused on viinud ta esisaja lõppu.

Heas hoos olev Muchova alustas aastat maailma teises sajas, kuid on mõne kuuga tõusnud rohkem kui poolesaja koha võrra. Ta jõudis Dubai ja Indian Wellsi WTA 1000-kategooria turniiridel veerandfinaali ning Miamis kolmandasse ringi.

Kontaveit ja Muchova on varem kohtunud kahel korral ning mõlemal korral jäi peale tšehhitar. Mängiti 2019. aastal, esmalt Prantsusmaa lahtistel ja seejärel Wimbledonis.

Kontaveit mängis WTA-tasemel viimati veebruari alguses Abu Dhabis, kus ta pidi teises ringis andma ameeriklannale Shelby Rogersile kolmandas setis seisul 1:4 loobumisvõidu. Kontaveit naasis üle-eelmisel nädalal Portugalis võistkondlikul turniiril Billie Jean King Cup, kus Eesti koondist Euro-Aafrika tsooni teisest liigast ülespoole tõsta ei õnnestunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles