Hyundai tiimipealik tahtis Horvaatia ralli edasi lükata

Christopher Krutto
Copy
Hyundai tiimijuht Cyril Abiteboul.
Hyundai tiimijuht Cyril Abiteboul. Foto: Hyundai Motorsport

Hyundai rallitiimi pealik Cyril Abiteboul avaldas, et soovis Horvaatia rallit edasi lükata, kuid kahjuks ei olnud see võimalik.

Autoralli MM-sarja hooaja neljanda etapi eel Horvaatias tabas WRC-sarja tragöödia, kui võistlusele eelnenud testil hukkus Hyundai piloot Craig Breen. Kusjuures alguses polnud üldses kindel, kas Hyundai seal üldse osaleb ning otsus rallil võistlemise kasuks tehti sisuliselt viimasel hetkel.

Prantsusmaa väljaanne AutoHebdo uuris Abiteboulilt, kas too oleks võimalusel ralli ära jätnud. «Ma tundsin, et pere soovis Craigi mälestuseks, et see toimuks. Isiklikult oleks ma seda kindlasti lühemaks teinud,» vastas Abiteboul.

«Kui me oleks hiljem alustanud, siis oleks see lubanud kõigil korralikult matustel osaleda, sest mitmed inimesed pidid valima rajaga tutvumise või Waterfordi mineku vahel. Ma üritasin ja rääkisin sellest, aga mõistsin, et sellega oli raskusi,» jätkas tiimipealik.

Nimelt algas Horvaatia rallil kiiruskatsetega tutvumine just möödunud nädala teisipäeval ehk samal päeval, kui Breen kodumaal mulda sängitati.

Prantslane seletas, et ralli edasi lükkamise tegi sisuliselt võimatuks logistiga, mis mängib iga võistluse puhul väga suurt rolli. Varasemalt F1-s Renault tiimipealikuna tegutsenud Abitebouli sõnul olnuks ringrajal võistluse edasi lükkamine kergem olnud.

«Ma pakkusin, et alustame päeva võrra hiljem, kuid tundsin, et logistika tõttu seisid ees ületamatud takistused,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles