Tänak: oleme aasta arengust maas

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Nikos Mitsouras

Rallisõitja Ott Tänak käis rääkimas raadiokanali Sky Plusi saates «Hommikuprogramm», kus tunnistas, et M-Sport on võrreldes teiste tiimidega arengust maas.

Möödunud nädalavahetusel peetud Horvaatia rallil Ford Puma Rally1-ga teisele kohale tulnud Tänakult uuriti kõigepealt, kuidas tal kodune olukord on. Nimelt vihjas eestlane mullu, et just koduste probleemide tõttu võib ta karjääri lõpetada.

«Jah, õnneks on lahenenud. Kodus on kõik hästi. Lapsed-naised on kõik terved,» rääkis Saaremaalt pärit piloot.

Kui viimased kaks aastat sõitis Tänak Hyundai rallitiimis, siis tänavusest aastast on ta tagasi M-Spordis, kus suurele karjäärile hoo sisse sai. Saatejuhtide sõnul paistab eestlane seal õnnelik.

«Saab asju teha, olgem ausad. Keeruline koht on võib-olla, oleme aasta arengust maas. Võib-olla täna ei näe see kõik nii äge välja, kui võiks olla, aga ma arvan, et kuna me praegu näeme, et oleme konkurentsis, siis kui oma asjadega järje peale jõuam, siis küll me oma koha leiame,» kirjeldas Tänak.

«Ega ma oma elu lihtsaks ei ole teinud. Üle aasta jälle meeskonda vahetada, jälle algusest hakata, aga tundub, et see kuidagi läbi raskuste on mul alati tulnud. Ükski asi ei ole lihtsalt tulnud, aga ütleme nii, et kõik head asjad tulevad raskelt,» lisas ta.

Saatejuhtide sõnul on Tänakul pinge peal ka sellega, et ta kannab Eesti rallisporti. Tema lõpetamise järel võib ju huvi spordiala vastu kahaneda.

«Pinge võiks kellelgi teisel ka olla. See peaks mingi järgmine juunior olema, kes mingi hetk üle peab võtma. Kas see pinge peab kõik minu peal olema? Hetkel on, tundub nii, aga tahaks uskuda, et ju on keegi, kes selle kunagi üle võtab. Täna veel seda nime ei ole,» rääkis selle peale Tänak, kes ütles, et annab sellesse ka oma panuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles