Jasikevičius ja Barcelona keerasid avamängus Žalgirise täielikult lukku

Karl-Joosep Küngas
Copy
Žalgirise kasvandik Rokas Jokubaitis oli üks Barcelona suuremaid skooritegijaid.
Žalgirise kasvandik Rokas Jokubaitis oli üks Barcelona suuremaid skooritegijaid. Foto: ZUMA Press/Fabrizio Bertani/SCANPIX

Korvpalli Euroliigas alustati veerandfinaalseeriaga ka Barcelona ja Kaunase Žalgirise vahel. Koduväljakul mängiv Barcelona võitis avamängu 91:69.

Barcelona ja Žalgirise vastasseis on väga huvitav, kuna Hispaania tippklubi juhendab mitmendat hooaega juba Leedu hiiu endine loots Šarūnas Jasikevičius. Selle paari avamäng Barcelonas ei olnud kaugeltki pingeline.

Favoriidikoormat kandev kodumeeskond alustas kohe kohtumist 13:4 spurdiga ning kaitses avaldati Žalgirisele meeletut survet, millega külalised lõpuks ei tulnudki toime. Avaveerand lõppes Barcelona 25:13 võiduga.

Žalgiris jõudis teise veerandi viimastel minutitel hetkeks üheksa punkti kaugusele, ent poolajapausile mindi ikkagi Barcelona 48:31 juhtimisel. Teisel poolajal ei suutnud Leedu au ja uhkus enam kordagi Barcelonale lähedale jõuda ning kohtumise lõpuks särasid tablool kodumeeskonna 91:69 võidunumbrid.

Väga meeskondlikult tegutsenud Barcelona edukaim korvikütt oli 17 punktiga Sertac Sanli. Nikola Mirotic ja Rokas Jokubaitis toetasid teda vastavalt 15 ja 12 punktiga. Žalgirise parimana viskas Ignas Brazdeikis 14 punkti.

Kolme võiduni peetava seeria teine kohtumine peetakse juba 28. aprillil taas Barcelonas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles